Imatge de fons d'un cel amb esteles i núvols i una altra de Jorge Rey en primer pla
EL TEMPS

Jorge Rey té la seva pròpia explicació sobre les esteles que veiem de vegades al cel

Jorge Rey ha deixat clara la seva teoria sobre la suposada manipulació del clima per part de l'home per aconseguir que hi hagi més o menys pluja

El darrer vídeo de Jorge Rey ha tornat a generar una nova polèmica. El jove aficionat a la meteorologia ha volgut donar la seva versió sobre les esteles que es poden veure al cel de vegades.

En un vídeo publicat al seu canal de Youtube es pronuncia sobre aquest fenomen cada cop més habitual. Indica que els chemtrails o esteles químiques són una modificació artificial del temps, on es deixa notar la mà de l'home.

Jorge Rey indica que "aquestes eines es duen a terme sens dubte". D'aquesta manera, segons la seva teoria, "se sembren núvols perquè plogui més o, per contra, fan que plogui menys i evitar així pedregades".

El burgalès recalca que "no totes" les esteles que es poden apreciar consisteixen en químics "que s'escampen" per canviar el temps. El seu punt de vista difereix força de l'aportat en diverses ocasions per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

A través d'un informe van detallar que aquestes esteles de condensació són núvols de gel. A vegades apareixen després del pas d'un avió i es tradueix en forma d'unes línies rectes.

La teoria que contradiu l'AEMET

Des de l'organisme estatal també van fer referència al concepte emprat per Jorge Rey, chemtrails. Expliquen que és la paraula que usen els “seguidors de la teoria de la conspiració. Afirmen que des dels avions s'estan llançant productes químics amb l'objectiu de modificar artificialment el temps”.

Tot i això, des de l'AEMET ho neguen rotundament. Per fer creïble la seva versió es recolzen en un estudi efectuat per 77 científics de la Universitat de Califòrnia. Van arribar a la conclusió que no hi ha cap evidència sobre un programa atmosfèric capaç d'alterar el clima.

A fòrums i xarxes socials moltes veus es mostren convençudes de la manipulació del temps. Però la majoria d'experts desmenteixen aquestes creences. El professor de la Universitat de Barcelona Xavier Giménez Font, a la revista Investigació i Ciència oferia la seva opinió sobre aquestes esteles.

Entén que si en realitat es tractessin de fumigacions amb químics tòxics, el seu aspecte no seria en forma de núvols i “serien invisibles”.

Jorge Rey torna a enfrontar-se a l'AEMET

La teoria que defensa Jorge Rey no té res a veure amb la que facilita l'AEMET. La batalla entre tots dos ja ve de lluny.

Fa uns dies el jove va rebre un missatge molt crític per part d'una usuària de la xarxa social X. Al comentari demanava a l'agència estatal que desautoritzessin públicament el burgalès. Assenyalava que "cada vegada té més difusió i ja hi ha molta gent que prefereix creure les seves ximpleries a les previsions reals".

Considerava que calia "combatre aquests xerraires". Jorge Rey va revelar en la seva resposta que "fa temps" que intenten desacreditar-lo