Imatge de fons d'un cotxe per una carretera plena d'aigua i una altra imatge de dos cotxes circulant per carreteres amb pluja, a més d'unes emoticones de núvols i pluja

EL TEMPS

Les 6 comunitats d'Espanya on tindran pluges les pròximes hores

Les pluges irrompran sobretot en punts del sud i aquest peninsular, amb un ambient fresc a gran part del país

Les pluges condicionaran el cap de setmana a sis comunitats espanyoles. La formació d'una nova DANA a l'extrem sud peninsular serà la responsable d'aquestes precipitacions durant les pròximes hores.

Tot i això, l'anticicló que se situa al nord del país permetrà que es mantingui un temps estable a la major part de regions. Sí que es preveuen intervals ennuvolats a l'extrem nord peninsular, àrees del Mediterrani i nord de les Canàries.

Les pluges començaran a ser visibles a partir d'aquest divendres a Extremadura i als punts d'Andalusia. Amb l'entrada de vents humits de llevant és probable que també es donin precipitacions a altres zones. És el cas de l'interior de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Castella-la Manxa.

Mapa del temps a Espanya el 19 d'abril

Hi ha certa incertesa respecte als acumulats que es puguin registrar. Tot dependrà de la posició i del moviment de la DANA. En qualsevol cas, les previsions apunten que les zones més afectades durant les pròximes hores seran Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa.

Mapa del temps a Espanya el 20 d'abril

No es descarta que les pluges també arribin a l'oest de Castella i Lleó i a altres zones del centre peninsular, encara que amb menys intensitat. Tot i això, durant el cap de setmana seran probables episodis tempestuosos en tots aquests territoris. Tal com indica Mario Picazo en el seu pronòstic d'eltiempo.es, tampoc se'n lliuraran a la fira de Sevilla.

Mapa del temps a Espanya el 21 d'abril

Les pluges respectaran el nord i gran part del Mediterrani

Les pluges es mantindran allunyades dels territoris del nord i de la major part del Mediterrani. Pel que fa a les temperatures, durant aquest divendres hi haurà un increment dels termòmetres després de la caiguda dels darrers dies.

S'espera un ambient més fresc a la zona del Mediterrani, on amb prou feines s'arribaran als 20ºC de màxima a València. Durant el cap de setmana hi haurà un repunt tèrmic al sud de la Península i les Canàries, amb el mercuri aconseguint els 25ºC o fins i tot superant-los.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 25
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 11
BarcelonaMàx. 19
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 13
ValènciaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 10
SevillaMàx. 26
Mín. 14
Màx. 26
Mín. 13
SaragossaMàx. 26
Mín. 10
Màx. 24
Mín. 9
BilbaoMàx. 19
Mín. 7
Màx. 16
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 7
Màx. 22
Mín. 11
La CorunyaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 11
BurgosMàx. 17
Mín. 4
Màx. 16
Mín. 3
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 19
Màx. 23
Mín. 17

Al nord, les temperatures oscil·laran entre els 15ºC i els 20ºC, encara que els matins seran gèlids. Fins i tot podrien donar-se gelades a punts de l'interior les primeres hores del dia.

Més pluges per a la setmana que ve

S'esperen més pluges per a la setmana que ve. A partir de dilluns es preveuen precipitacions al terç est i nord peninsular. S'espera que l'aigua es mantingui en aquestes àrees fins dimecres, indica l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a X.

Tuit de l'AEMET amb el temps per a la setmana que ve

Dijous està prevista l'arribada de fronts atlàntics que deixarien pluges abundants a la meitat nord peninsular. No es descarta que també es donin a la meitat sud i les Balears, però en menor quantitat.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: