Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera amb aigua i esquitxant, i una altra en primer pla de Roberto Brasero amb algunes emoticones de núvols amb tempesta

EL TEMPS

Roberto Brasero torna a avisar de tempestes a Catalunya i 7 comunitats més

Les pluges i les tempestes tornaran a aparèixer en alguns punts del nostre país en les pròximes hores

Roberto Brasero ha avisat que, malgrat les bones previsions meteorològiques, les pluges i tempestes encara es mantindran en alguns punts de la Península en les pròximes hores. A zones com Catalunya, les precipitacions podrien estar acompanyades fins i tot de calamarsa. A més a més, a les zones altes del Pirineu tornaran a aparèixer les nevades.

Les precipitacions es concentraran principalment en punts del nord i nord-est peninsular, amb les més intenses a Catalunya. A partir del migdia, podrien créixer núvols d'evolució al terç oriental deixant algun xàfec a l'interior de Castelló (Comunitat Valenciana), Terol (Aragó) i les Illes Balears.

Brasero també anuncia una jornada passada per aigua a Cantàbria i el País Basc, encara que les pluges aniran remetent amb el pas de les hores. No es descarta, a més, que es produeixin a la Regió de Múrcia o al sud de Madrid, encara que és menys probable.

Mapa del temps a Espanya el 7 de maig

Pel que fa a les nevades, el meteoròleg explica que es podran veure "a partir de 1.400/1.800 metres" amb possibles acumulacions destacables al Pirineu català. La previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) també destaca el fort vent del nord-oest. "Es produiran cops molt forts, de tramuntana a l'Empordà i a la vall de l'Ebre", indica.

Mapa del temps a Espanya el 8 de maig

Roberto Brasero destaca que tindrem un dia molt primaveral

A la resta del país, Roberto Brasero ha destacat que tindran una jornada molt primaveral, amb temperatures en ascens i sol. Encara que a primera hora del dia els termòmetres marcaven valors frescos, amb el pas de les hores la situació ha canviat per complet. De fet, pels pròxims dies Brasero recomana portar una peça que abrigui en les primeres hores i que ens puguem llevar a la tarda.

Mapa del temps a Espanya el 9 de maig

En zones com Madrid, on les mínimes han vorejat els 10º C al matí, a la tarda hi haurà un repunt tèrmic que elevarà el mercuri fins als 25º C. El mateix passarà a Lleó, on es passarà de 4º C a 20º C, una gran amplitud tèrmica.

Mapa del temps a Espanya el 10 de maig

Posen data perquè acabin les pluges

Roberto Brasero avisa que, després de les pluges d'aquest dimarts, el temps s'estabilitzarà. En les pròximes jornades els núvols desapareixeran, amb temperatures que aniran pujant. De fet, la pujada dels termòmetres es notarà sobretot a partir de dimecres i dijous.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 27
Mín. 11
Màx. 29
Mín. 14
BarcelonaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 14
ValènciaMàx. 26
Mín. 13
Màx. 25
Mín. 15
SevillaMàx. 31
Mín. 15
Màx. 33
Mín. 15
SaragossaMàx. 28
Mín. 11
Màx. 31
Mín. 13
BilbaoMàx. 25
Mín. 8
Màx. 27
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 25
Mín. 13
Màx. 25
Mín. 13
La CorunyaMàx. 24
Mín. 13
Màx. 20
Mín. 13
BurgosMàx. 23
Mín. 6
Màx. 26
Mín. 9
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 20

Divendres se superaran els 30º C a diverses capitals de província. És el cas de Badajoz, Sevilla, Còrdova, Ciudad Real, Toledo, Terol o Saragossa.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: