Imatge de fons de diverses persones a la platja de la Malagueta en un dia de calor de primavera i una altra imatge de Jorge Rey en un dels seus vídeos, a més de dues emoticones, de termòmetre marcant calor i de tempestes

EL TEMPS

Les temperatures es disparen aquesta setmana i algunes zones arribaran als 30º C

Tradicionalment, les pluges del mes de maig són les més importants de tot l'any, però aquesta setmana n'hi haurà poques

La setmana passada vam començar el mes de maig amb temperatures primaverals i alguna tempesta. Els ruixats es deixaven veure sobretot pel nord i el centre de la península, a més d'algunes zones del Mediterrani com és el cas de Catalunya. Aquesta setmana, en canvi, hem de parlar de l'arribada d'un anticicló, que ens farà passar gairebé d'un extrem a l'altre.

Jorge Rey - ¡Suben las temperaturas hasta los 30 grados!

Rep abans que ningú les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Un canvi d'un extrem a l'altre?

Bé, en certa manera sí. Fa poc estàvem patint nevades fins i tot a cotes mitjanes, encara que aquests casos han estat més aviat aïllats. De fet, es poden comptar els dits de les mans. Ara bé, és justament aquesta situació el que demostra que les darreres setmanes d'abril han estat més aviat fresques.

Mapa del temps a Espanya el 7 de maig

Res a veure amb aquesta setmana de maig, en què esperem temperatures primaverals i fins i tot alguna cosa més. A la primera meitat de la setmana tindrem màximes al voltant dels 15-20 graus al nord i 20-25 graus al sud. Ara bé, amb el pas dels dies els mercuris tendiran a marcar valors més pròxims als 20 graus al nord o 25 al sud al sud.

Mapa del temps a Espanya el 8 de maig

La inestabilitat té les hores comptades

Amb aquest panorama per davant, la veritat és que dilluns serà el dia més fred de tota la setmana, a causa de la presència de cert aire fred en altura. De fet, tindrem algunes pluges febles al Cantàbric i tempestes al Llevant. Dimarts encara es poden produir algunes pluges febles al nord i tempestes a Catalunya (sobretot al nord-est).

Mapa del temps a Espanya el 9 de maig

Però la tendència és que vagin desapareixent amb el pas de les hores, deixant-nos una setmana espectacular. Gràcies a l'arribada d'una massa d'aire càlid les temperatures podrien assolir valors de 30 graus a la Vall del Guadalquivir, la Vall de l'Ebre, Ciudad Real o Toledo, sobretot el cap de setmana.

Mapa del temps a Espanya el 10 de maig

És a dir, durant la segona part de la setmana les màximes estaran al voltant dels 20-25 graus al nord i 25-30 graus al sud. Per descomptat, uns dies en què el gran rei del cel serà el sol, encara que a partir de diumenge es podran tornar a desenvolupar cumulonimbes.

Aquests núvols de tempesta apareixeran sobretot en zones del nord i del centre. Us deixo un mapa amb la previsió d'acumulació de pluges prevista per aquesta setmana del 6 de maig.

Mapa amb els litres de pluja previstos per als propers dies

I fins aquí el pronòstic d'avui. No hi ha gaire més a explicar. A gaudir de la setmana, de la natura i, com sempre, fins d'aquí a una setmana. Gràcies!

Segueix avui mateix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials i no et perdis cap de les seves previsions: Instagram , Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: