Imatge de fons d'un camp de flors grogues amb el sol al cel, al costat d'una altra imatge en primer pla de Jorge Rey amb una gorra de palla i una emoticona d'un sol i un termòmetre

EL TEMPS

'Ve calor': Jorge Rey avisa del dia en què arriben 'temperatures estiuenques'

El jove expert en meteorologia ha deixat clar que tindrem uns dies més propis de l'estiu a molts punts

Jorge Rey ho ha deixat clar: "Arriba calor". Després d'unes jornades una mica inestables, especialment aquest cap de setmana a la zona nord del país, sembla que ara l'estabilitat marcarà la setmana que ve.

"Es confirma. Temperatures estiuenques la setmana que ve, del 6 de maig, a Espanya", ha sentenciat el jove expert en meteorologia. Ha estat en un nou vídeo publicat al seu canal de Youtube, així com a les seves xarxes socials.

Imatge d'un post de Jorge Rey amb el nou vídeo del 4 de maig de 2024

Jorge Rey ha volgut parlar del que ens espera amb el temps aquesta nova setmana, i ha deixat ben clar que el que podem esperar és calor.

Temperatures "estiuenques" des de la segona meitat de la setmana

És cert que els primers dies de la setmana encara seran una mica més inestables, encara amb pluges en certs punts. Tot i això, a partir de la segona meitat de la setmana entrarem en un ambient molt més propi de l'estiu.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al dimarts 7 de maig

Segons Jorge Rey, serà llavors quan les temperatures passaran de ser primaverals a pràcticament estiuenques, "fins i tot estiuenques" en algunes zones concretes. I això és una cosa, a més, que no ha dit només ell. Les temperatures poden pujar de manera notable des de dimecres.

Mapa de l'AEMET amb la previsió per al dimecres 8 de maig

Tant l'AEMET com els meteoròlegs reconeguts coincideixen en el mateix. Des de l'Agència Estatal de Meteorologia, ja confirmaven que dimecres les màximes veuran un ascens "gairebé general" a tot Espanya. També s'espera que pugin les mínimes a la majoria de territoris, menys a les Canàries, al Cantàbric oriental i a l'arc mediterrani.

A més, Roberto Brasero avisava fa uns dies del que ens esperava per a aquesta setmana del 6 al 12 de maig. Ho deia després d'avisar d'una recuperació de les temperatures per a aquest cap de setmana. "La setmana que ve -a partir de dimecres- pujaran més", confirmava.

Imatge d'un missatge a X de Roberto Brasero sobre la pujada de temperatures amb dues imatges d'anomalies

Més de 30 graus al sud i 25 al nord

Jorge Rey ha volgut aprofundir i ha assegurat que fins i tot hi ha punts concrets de la Península que poden passar dels 30 graus. De fet, afirma que en alguns territoris de la vall de Guadalquivir es poden arribar a aquests 30 graus, i a zones de Sevilla, passar-los.

Imatge d'un mapa del meteor amb les temperatures per dimecres al migdia

Però aquesta calor que ve no només afectarà les zones típiques, no es quedarà al sud i al centre de la Península. També s'espera que al nord pugin les temperatures, deixant una calor més pròpia de l'estiu.

Jorge Rey afirma que es pot arribar a punts del nord als 25 graus, sobretot de cara a final de setmana. Fins i tot es podrien assolir temperatures més altes i alguns punts.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 25
Mín. 10
Màx. 28
Mín. 11
BarcelonaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 23
Mín. 13
ValènciaMàx. 23
Mín. 14
Màx. 25
Mín. 14
SevillaMàx. 32
Mín. 14
Màx. 32
Mín. 16
SaragossaMàx. 27
Mín. 12
Màx. 29
Mín. 11
BilbaoMàx. 22
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 12
Màx. 25
Mín. 13
La CorunyaMàx. 22
Mín. 12
Màx. 25
Mín. 13
BurgosMàx. 19
Mín. 5
Màx. 24
Mín. 7
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 26
Mín. 19

I és que a partir de dimarts, però sobretot de dimecres, hi haurà a Espanya una estabilització. Aquesta estarà associada a un anticicló que deixarà aquestes temperatures més altes i un temps més calmat, segons l'AEMET.

El sol predominarà tota la setmana, amb cels poc ennuvolats molt localitzats. A partir de dimarts, per tant, sembla que diem adeu a les pluges de manera general.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: