Fotomuntatge amb una imatge d'un cotxe en un temporal de pluja intensa i al capdavant diversos emojis de núvols amb pluja i tempestes

EL TEMPS

El Meteocat posa en alerta 18 comarques per tempestes intenses les pròximes hores

El temps es tornarà inestable a Catalunya deixant aigua i tempestes a diversos punts del país fins dimecres

Les tempestes seran les protagonistes a partir d'aquest dilluns a la tarda a bona part de Catalunya. Segons han informat des del Meteocat, un total de 18 comarques estan en alerta groga per pluges.

Els avisos se centren a bona part de la costa catalana i l'interior de Girona i Barcelona. Tot i que al Pirineu lleidatà també registraran tempestes, especialment a la Vall d'Aran.

Les comarques en alerta per tempestes

Les tempestes i la pluja cauran a diferents punts del país un cop avanci la tarda. Concretament, el Meteocat ha activat l'alerta groga per intensitat de pluja a les comarques del Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Lluçanès, Osona, la Selva, el Gironès, el Pla d'Estany, el Bages, l'Anoia, el Moianès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental , l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Tarragonès i el Baix Camp.

Previsió meteorològica del Meteocat pel dilluns, 6 de maig, a la tarda en català

Per la seva banda, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà també tindran un dilluns passat per aigua. Tot i això, la incidència serà més lleu que a les zones on s'esperen les tempestes.

La inestabilitat seguirà durant dimarts

Tot i que la part de les tempestes més fortes s'esperen per a aquest dilluns a la tarda, la veritat és que la inestabilitat seguirà. Sobretot, de cara a dimarts a la tarda. Els cels del dia 7 al matí es despertaran una mica més relaxats, deixant pas a diverses hores de sol a bona part del territori.

Previsió meteorològica del Meteocat per dimarts, 7 de maig, al matí en català

Serà a la tarda quan els núvols tornin a concentrar-se a comarques interiors de la demarcació de Girona i Barcelona. El Meteocat, de fet, ha activat una altra alerta groga per intensitat de pluja durant dimarts a la tarda a les comarques de la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Baix Empordà, la Selva, Osona i el Vallès Oriental.

Previsió meteorològica del Meteocat per dimarts, 7 de maig, a la tarda en català

Aquest temporal arriba després que Catalunya hagi viscut una treva meteorològica durant el cap de setmana. Tot i que sí que en alguns punts del país diumenge a la tarda ja va estar passat per aigua.

Així i tot, s'ha pogut gaudir d'uns dies de pont de calma relativa en el temps. Ja se sabia que a començaments d'aquesta setmana la típica inestabilitat primaveral tornaria, tal com va indicar Francesc Mauri a la previsió de divendres.

Un cop passades aquestes tempestes, s'espera que dimecres torni la calma a tot el territori. El sol i una consegüent pujada de les temperatures protagonitzaran les hores centrals del dia. Un temps que en ple mes de maig molts anhelen.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: