Prepara't per a una nit màgica a Catalunya! Amb un clima perfecte i focs artificials il·luminant el cel, aquesta celebració promet ser inoblidable. Estàs a punt per gaudir de la festa?
EL TEMPS

El Meteocat llança un nou avís per a la revetlla de Sant Joan: 4 comarques, en alerta

Quatre comarques de Catalunya estaran en alerta per precipitacions el proper diumenge, 23 de juny

Catalunya ultima els preparatius per a la revetlla de Sant Joan, una de les celebracions més esperades de l'any. Les platges, places i pobles de la regió es preparen per gaudir aquesta nit màgica marcada per fogueres, focs artificials i una energia inigualable.

No obstant això, tots els ulls estan posats al cel. Ja que la previsió meteorològica per a la nit del 23 de juny és un factor crucial per al desenvolupament de la festivitat.

La imatge mostra un mapa de Catalunya amb les franges vermelles i grogues de la bandera catalana. Sobre el mapa, hi ha un termòmetre que indica temperatures tant càlides com fredes, amb un sol i un floc de neu als costats del termòmetre. En el fons, podeu veure un espectacle de focs artificials amb siluetes de persones observant l'esdeveniment. L'escena suggereix una celebració o una festivitat a Catalunya, possiblement relacionada amb canvis climàtics o estacions de l'any.

Quin temps farà durant la revetlla de Sant Joan?

Segons els darrers informes, s'espera una jornada amb temperatures agradables, oscil·lant entre els 22 i 19 °C. Tot i això, la possibilitat de pluges lleugeres en algunes àrees no es descarta completament.

Concretament, es preveu un 60% de probabilitat de precipitacions lleugeres al matí del 23 de juny. Un fet que podria afectar la realització d'algunes activitats a l'aire lliure.

El Meteocat ja ha llançat la seva predicció per aquest diumenge i ha posat quatre comarques de Catalunya en alerta per precipitacions. El Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès hauran d'estar atents al cel, ja que tenen previsió de pluja durant aquest diumenge al matí.

Mapa meteorològic de Catalunya per al diumenge 23 i dilluns 24, mostrant pronòstics de sol i núvols a diverses localitats com Vielha i Mijaran, la Seu d'Urgell, Lleida, Manresa, Igualada, Vic, Girona, Tarragona, Tortosa i Barcelona.

Fins a mig matí s'esperen alguns xàfecs febles en punts de la meitat est i del sector central del litoral i prelitoral. I aquests seran localment moderats a la costa central. Tot i que acumularan quantitats escasses o poc abundants de precipitació, les activitats a l'aire lliure perillen.

De matinada els xàfecs podran ser localment forts al litoral central. Independentment, a cotes altes del vessant nord del Pirineu és possible que registrin alguna precipitació feble i escassa.

Un Sant Joan passat per aigua a Catalunya

Dilluns, 24 de juny, Catalunya gaudirà de condicions climàtiques favorables per continuar amb les celebracions de Sant Joan. La previsió indica un dia majorment clar amb temperatures agradables a pràcticament tota la regió.

El Meteocat no ha activat cap alerta pel dia de Sant Joan. Tot i això, s'espera alguna precipitació al nord del Berguedà, en alguna zona de la Garrotxa i en algun punt de la Selva. Seran d'intensitat feble o moderada i localment aniran acompanyats de tempesta.

Tot i això, és aconsellable mantenir-se informat a través d'actualitzacions meteorològiques.

➡️ El Temps

Més notícies: