Un cotxe negre esquitxant aigua mentre circula per un carrer inundat, amb una icona de núvol i gotes de pluja a la cantonada inferior dreta i un cercle amb un mapa meteorològic desenfocat.
EL TEMPS

L'estiu es resisteix a Catalunya: Les 8 comarques en alerta per pluges i calamarsa

Les precipitacions tornaran a ser les protagonistes del cap de setmana de Sant Joan en algunes comarques

L'estiu es resisteix a arribar a Catalunya. A principis de setmana, la previsió del temps era bona a partir de divendres, però l'arribada d'un nou front ha canviat els plans. El temps ha canviat i ha provocat que fins a vuit comarques catalanes estiguin en alerta groga per pluges aquest divendres a la tarda.

D'aquesta manera, s'ha començat una nova època de l'any amb temperatura i precipitacions poc comunes. Concretament, a partir del migdia plourà al Ripollès, la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva i Osona.

Unes pluges localment fortes al nord-est de Catalunya

El nord-est de Catalunya viurà una tarda passada per aigua. Les tempestes que es preveu que caiguin ho faran amb diferent intensitat i en algunes comarques la virulència serà més destacada. Un exemple és al Ripollès i la Garrotxa, on a més de pluja també hi podria haver llamps i trons.

Mapa meteorològic de Catalunya per a la tarda de divendres, mostrant condicions assolellades a la majoria de les regions, amb algunes àrees ennuvolades i pluges al nord-est.

Tot i que aquestes comarques gironines seran les més afectades per la pluja, el cert és que plourà a més punts del país. El Pirineu seguirà registrant xàfecs petits que faran que en general les temperatures siguin fresques.

Així mateix ho ha confirmat aquest divendres Francesc Mauri, que ha avisat que la roba d'abrigar serà necessària al nord de Catalunya. Sobretot una vegada entrada la nit i a primera hora del matí, ja que els termòmetres podrien viure un acusat descens. Tot i això, el meteoròleg ha recordat que aquesta tendència és habitual en aquesta època de l'any en aquesta zona de la demarcació lleidatana.

Un cap de setmana pendents del cel a Catalunya

El dissabte es presenta estable i amb el sol com a protagonista. No farà una calor sufocant, però serà suficient per permetre gaudir del dia a l'aire lliure. Diumenge tornarà la pluja i farà tremolar més d'un pla per a la nit de Sant Joan.

Mapa meteorològic de Catalunya per a la tarda del diumenge, mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions.

S'espera que plogui en alguns punts de Barcelona i Girona, encara que podria aclarir la nit. Per tot això, és probable que les revetles es puguin dur a terme sense imprevistos, encara que, això sí, amb més d'una jaqueta a sobre.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: