Francesc Mauri amb expressió de sorpresa o confusió, amb una imatge d´una platja concorreguda en un cercle vermell i un gràfic d´un termòmetre i signes d´interrogació.
EL TEMPS

Francesc Mauri alerta del temps que farà a Catalunya aquest estiu: totalment inesperat

Francesc Mauri ha llançat una petita previsió de què passarà aquest estiu a Catalunya: serà molt calorós?

Catalunya ha experimentat un clima variat els darrers dies, amb temperatures que han oscil·lat entre els 14 °C i els 28 °C. La regió ha gaudit de poc sol, ja que alguns núvols passatgers han proporcionat un respir de la calor.

Les precipitacions s'han deixat veure a gran part de Catalunya. Sobretot s'ha registrat pluja a algunes zones de la muntanya i del litoral nord. Encara que també hi ha hagut ruixats dispersos en altres zones del territori.

Una previsió meteorològica que no és gaire característica a Catalunya a les portes de l'estiu. I és que podria ser que aquests tres mesos vinents les previsions sorprenguin a més d'un. Així ho ha apuntat el conegut meteoròleg Francesc Mauri.

Primer pla de Francesc Mauri a TV3

Francesc Mauri assenyala que Catalunya tindrà un clima inesperat aquest estiu

L'estiu astronòmic va arribar a Catalunya aquest divendres, 21 de juny del 2024, coincidint amb el solstici d'estiu. La jornada va estar marcada per un temps dispar a la regió. A l'interior de Catalunya va predominar el sol, amb temperatures càlides que van oscil·lar entre els 22 °C i els 28 °C. No obstant això, al litoral nord i en algunes zones de la muntanya es van registrar tempestes, acompanyades de ruixats.

Serà un estiu marcat per les pluges a Catalunya? O, per contra, s'espera un estiu completament sec? Doncs bé, segons les primeres previsions, l'estiu del 2024 a Catalunya es perfila com una temporada de contrastos, amb altes temperatures i variacions significatives a les precipitacions.

Muntatge d'una platja, Francesc Mauri parlant amb vestit gris i corbata blava i un termòmetre amb un interrogant negre

Segons els pronòstics, els residents i els visitants de la regió s'han de preparar per a un clima calent. Tot i això, no serà dels més calorosos que s'hagin viscut en els últims temps.

No s'espera que Catalunya experimenti un estiu més calorós del normal, trencant així la tendència dels darrers anys. Així ho ha exposat Francesc Mauri, conegut meteoròleg de TV3, en un tweet.

Francesc Mauri ha publicat que, segons els mapes de l'European Centre for Medium Range Weather Forecasts (ECMWF), s'espera un estiu càlid a Espanya. Tot i això, Catalunya estaria “al marge, amb una calor inferior a la dels últims anys”.

“No sabem amb exactitud que passarà fins al 31 d'agost, però poca calor per a l'última setmana de juny i primera de juliol. Boníssims per vegetació i evaporació”, ha afegit.

➡️ El Temps

Més notícies: