Muntatge amb raigs i pluja, la bandera de Catalunya i un cotxe travessant un toll d'aigua
EL TEMPS

El Meteocat alerta de noves tempestes avui a Catalunya: Quan plourà a Barcelona?

Les tempestes tornaran amb força a moltes zones del país i descarregaran amb ganes en les pròximes hores


Les pluges tornaran a ser les protagonistes en  aquest dimarts d'inestabilitat meteorològica a moltes zones de Catalunya. Amb el pas de les hores diverses comarques catalanes estaran en alerta per tempestes i possible calamarsa.

Les precipitacions podrien arribar fins i tot a Barcelona, tot i que les probabilitats són menors. En aquest sentit, si arriba a ploure a la ciutat comtal, passarà en les últimes hores del dia, possiblement a la nit. Tot i això, en tractar-se de ruixats i tempestes, sempre hi pot haver sorpreses.

On sí que s'esperen precipitacions més que segur serà a les comarques gironines. En concret, el Meteocat ha activat avisos taronja per intensitat de pluja a l'Alt Empordà i a la Garrotxa. A més, hi ha avisos grocs al Baix Empordà, al Gironès, al Pla de l'Estany i a la Selva.

Les tempestes més fortes, al nord-est de Catalunya

Segons informa el Meteocat, A més de les comarques ja esmentades, les pluges poden assolir gairebé qualsevol punt. Així, a tota la zona del Pirineu i del Prepirineu podrien arribar a descarregar també algunes precipitacions. A més, com sol ser habitual en dies inestables com el d'avui, pel sud també podrien entrar algunes tempestes.

Previsió del Meteocat per aquest dimarts, 21 de maig

En aquest sentit, s'espera que plogui al Moianès, el Berguedà, l'Alt Urgell, la Vall d'Aran, el Priorat, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià, amb menys probabilitat a la resta. Pel que fa a les temperatures, les pluges no faran que canviïn de forma significativa. De fet, s'espera estabilitat en aquest sentit al conjunt del país.

Temperatures estables

Paral·lelament, el Meteocat explica que les màximes tornaran a ser agradable, entre un i tres graus per sota de la mitjana climàtica. No passarà el mateix la setmana que ve, quan s'espera que els termòmetres pugin almenys tres graus per sobre de la mitjana. També baixarà de manera considerable la probabilitat de pluges a Catalunya.

Així, segons la previsió, la inestabilitat meteorològica es concentrarà sobretot aquesta setmana. Cal destacar que les tempestes i les pluges no desapareixeran avui. També s'espera que caigui aigua amb força el dimecres a la tarda i fins i tot dijous.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: