Ni era un meteorit ni la llum era blanca: què era la bola de foc que va creuar Espanya
El fenomen, molt inusual, es va veure des de diverses parts d'Espanya, i també de Portugal, aquest cap de setmana
Espanya tornava a viure un altre estrany fenomen meteorològic els últims dies. Després de la tempesta geomagnètica que va deixar aurores boreals des de molts punts d'Espanya i del món fa tan sols una setmana, des del nostre país s'ha pogut albirar aquest cap de setmana passat el que molts els semblava que era un meteorit o una bola de foc.
Eren molts els que aconseguien captar a través de fotografies o vídeos el moment exacte en què el suposat meteorit, que desprenia una potent llum, travessava els cels de la península Ibèrica, il·luminant la nit al seu pas.
Tot i això, els experts han determinat que realment no es va tractar ni d'una bola de foc ni d'un meteorit, com molts afirmaven. Ni tampoc la llum que emetia era blanca.
Què era el 'meteorit' que va creuar Espanya el cap de setmana
El suposat meteorit de llum blavosa i verdosa que va creuar el cel d'Espanya i Portugal aquest cap de setmana no era un meteorit. Ni tampoc una bola de foc.
I és que, segons han confirmat els experts, el que es va veure en diversos punts de la península Ibèrica, com des de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Castella-la Manxa, Galícia o Extremadura, i també des de Lisboa, a Portugal, es va tractar un bòlid. Tot i això, també es va poder veure des d'altres parts, com Aragó, el País Valencià, Astúries o Cantàbria.
Tot i que un bòlid podria ser semblant a simple vista a un meteorit, els experts han assegurat a eltiempo.es que "no és el mateix". I és que un bòlid és "el resultat de la fragmentació d'un meteorit a causa de la fricció i pressió atmosfèrica mentre es precipita cap a la Terra".
D'altra banda, un meteorit seria un fragment de roca o de metall que aconsegueix traspassar l'atmosfera de la Terra per arribar a la superfície terrestre. De fet, veure un meteorit és una mica més comú que veure un bòlid. Tot i això, en aquesta ocasió tot apunta que es va tractar d'un bòlid el que va creuar Espanya i Portugal aquest cap de setmana.
Per què el bòlid era de color blau
D'altra banda, els experts també han donat una explicació de per què la llum que es va veure era d'un color blavós-verdós. I és que el color depèn, en part, de la composició química i de l'element predominant.
En aquest cas, com es veia majoritàriament d'un color blau, va ser per la presència de magnesi a la seva composició. Tot i que també han advertit que la velocitat pot arribar també a alterar el color amb què el visualitzem.
Més notícies: