Imatge de fons d'un cel blau amb el sol i núvols blancs, a més de la imatge en primer pla de Roberto Brasero i una altra imatge d'una persona amb un gelat a la mà al costat d'una emoticona d'un termòmetre que marca temperatura alta
EL TEMPS

Roberto Brasero confirma l'arribada de l'estiu per la porta gran: 'Està esperant'

Roberto Brasero anuncia per d'aquí a uns dies temperatures que superaran els 30ºC en algunes zones del país


Roberto Brasero avisa que el temps d'estiu ja arriba, amb temperatures que superaran els 30ºC. No caldrà esperar gaire, ja que en qüestió de dies recuperarem la calor i l'estabilitat meteorològica a Espanya. "Ens està esperant per al final de setmana", confirma l'home del temps.

Abans de l'ascens de les temperatures, però, encara caldrà fer front a les pluges i tempestes que ens acompanyaran almenys fins dimecres. "Estan caient a Catalunya, zones del Cantàbric nord, est i zona centre", apunta. No tindran pluges al sud d'Andalusia i a les Canàries.

Roberto Brasero afegeix que a partir de dijous canviarà la situació del tot. Les precipitacions i episodis tempestuosos aniran a menys, encara que "no es retiren del tot". I és que “a Catalunya i Balears encara pot caure alguna cosa, però a la resta, tindrem un temps més calmat.

Mapa del temps a Espanya el 23 de maig

En aquest segon tram de setmana, les temperatures també seran “una mica més altes” i notarem la calor. Però fins aleshores es mantindrà el "fresquet matinal, amb les tardes no gaire caloroses dimarts i dimecres". Dijous els termòmetres s'elevaran “una mica i divendres ja pugen més”.

Durant el cap de setmana es dispararà el mercuri, amb temperatures que arribaran "als 30ºC a la zona centre, amb 32-33ºC a punts d'Andalusia i Múrcia".

Roberto Brasero avança les temperatures més altes del mes

Roberto Brasero explica que les temperatures "no seran gaire elevades comparades amb altres anys". Però sí que ens espera un temps més càlid que el patit durant la resta del maig. Com és habitual a la primavera, predomina la inestabilitat, amb ambient no del tot agradable i de vegades fins i tot fresc.

El meteoròleg d'Antena 3 recorda que "tot i que l'inici de setmana vingui marcat per les pluges i les tempestes", el panorama variarà en poc temps. Dissabte i diumenge tindrem “aquesta calor del maig que encara no hem vist”, recalca, amb temperatures més elevades.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous 
MadridMàx. 23
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 11
BarcelonaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 16
ValènciaMàx. 24
Mín. 16
Màx. 23
Mín. 17
SevillaMàx. 29
Mín. 13
Màx. 31
Mín. 15
SaragossaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 23
Mín. 11
BilbaoMàx. 20
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 25
Mín. 15
Màx. 26
Mín. 15
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 16 
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 23
Mín. 18

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: