Fotomuntatge amb fons d'un cotxe en una inundació i emojis de pluja i tempesta

EL TEMPS

Alerten de fortes tempestes a Catalunya les pròximes hores: 13 comarques amb avisos

Durant la tarda d'aquest dilluns caurien de nou fortes pluges a diverses comarques de la demarcació de Girona


Les pluges encara no donen cap treva. El Meteocat ha tornat a activar aquest dilluns, 20 de maig, a la tarda noves alertes grogues i taronges per intensitat de pluja.

Les precipitacions, després dels episodis de forts xàfecs que van tenir lloc de forma generalitzada a gran part del territori la setmana passada, tornaran a fer acte de presència aquesta tarda. Aquesta vegada, però, afectaran especialment a la província de Girona.

El Meteocat alerta de pluges a 13 comarques

El Meteocat ha alertat d'un nou episodi de pluja intensa aquest dilluns a la tarda. Les precipitacions ja s'haurien deixat veure en algunes parts del territori català a partir de mig matí, com al Pirineu, el Prepirineu i el prelitoral.

Tot i això, serà durant aquesta tarda que, en diversos punts, sobretot, de la demarcació de Girona, s'intensificaran. En algunes zones, serien localment fortes i anirien acompanyades de tempesta, calamarsa o pedra, especialment al quadrant nord-est. També podrien caure xàfecs al terç nord i la meitat est del país.

Previsió meteorològica del Meteocat pel dilluns, 20 de maig, a la tarda en català

De fet, el Meteocat ha activat l'alerta taronja per intensitat de pluja a les comarques de la Selva i la Garrotxa. L'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès, l'Osona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Moianès, el Lluçanès i el Berguedà també es troben en alerta groga.

En punts del Pirineu també podrien caure precipitacions, encara que de moderades a lleus, avui a la tarda.

Més pluja en els pròxims dies

Segons ha alertat el Meteocat, no serà un episodi exclusiu del dia d'avui. Dimarts, la probabilitat de pluja d'intensitat forta serà menor a aquest dilluns. Tot i això, quatre comarques, l'Alt Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Garrotxa, es troben en alerta groga per intensitat de pluja a partir de la tarda del 21 de maig.

De cara a dimecres, el Meteocat ha avisat que pot caure "algun xàfec de matinada, més abundant i intens al centre del dia". Tot i això, a Tarragona i Lleida abundarà un cel clar, assolellat i sense previsió de pluges.

Tot al contrari que a la província de Girona, on podrien caure algunes gotes al matí i, especialment, a partir del migdia, que anirien acompanyades de tempesta localment.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: