Muntatge fotogràfic d'una imatge de Francesc Mauri sobre una imatge d'una carretera amb pluja i un mapa
EL TEMPS

Francesc Mauri llança un avís d'última hora per a aquest dijous i divendres

El meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, avisa del temps que viurem durant les pròximes hores a Catalunya

Catalunya és a les portes d'un gran canvi de temps. El front que arribarà durant les pròximes hores té pendents a tots els meteoròlegs del país. Francesc Mauri n'és un, el meteoròleg de TV3, no deixa d'estar pendent del que pot passar les pròximes hores.

Tot apunta que arribaran canvis importants. O almenys això és el que ha volgut dir Francesc Mauri a través del seu compte de Twitter, ara X, 'Meteomauri'. Segons apunta, les pròximes hores estaran marcades per una sèrie de precipitacions que podrien arribar a qualsevol punt del país.

Francesc Mauri avisa sobre què passarà aquesta nit

Francesc Mauri indica que la tònica de les pròximes hores canviaran, tot i que tot indica que no tant com s'esperava. Tot i això, l'ambient fred persistirà, per donar pas a un divendres, 8 de desembre, molt hivernal.

"Fotografia del front que arriba de nit, acumulat en 24 h. De les 12 de la nit a les 12 de la nit de demà. Poca cosa i, sobretot al nord. La nevada, en canvi, pot ser més important, 5-15 cm. Localment, pot estar per sobre dels 25 o 30. La cota inicial estarà als 2.300 m, i baixarà a 1.700”, indica Francesc Mauri.

Així, segons indica la predicció emesa per Francesc Mauri, el front que entrarà aquesta nit no serà l'esperat, no s'hi acumularan grans quantitats. Tot i això, la pluja estarà molt present al territori català. Es preveu que aquest divendres, 8 de desembre, sigui un dia passat per aigua, ja que els mapes preveuen pluges generalitzades.

Segons Mauri, les acumulacions més grans podrien produir-se al Pirineu català, on es preveu que plogui de manera intensa fins al migdia. A més, una gran nevada podria produir-se a la cara nord del Pirineu català. Allà, segons Francesc Mauri, podrien acumular-se fins a 30 cm de neu, als punts més alts.

Diverses comarques en alerta

Seguint amb la predicció emesa per Francesc Mauri, a més de neu, pluges i fred, diverses comarques estaran en alerta aquest divendres. Segons indica el Meteocat, amb el pas de les precipitacions el vent anirà agafant protagonisme. Per tant, davant d'aquesta temporada, s'ha activat l'alerta groga per perilloses ratxes de vent.

Tot i això, el temporal no estarà present durant tot el que queda de pont. De cara a dissabte i diumenge, 9 i 10 de desembre, s'esperen jornades tranquil·les on el sol i les boires tindran protagonisme.