Polèmiques paraules de Jorge Rey: contra la 'Santa Inquisició climàtica del segle XXI'
El jove aficionat a la meteorologia considera que el canvi climàtic amaga una mica de “alarmisme”, però també “de realitat”
Jorge Rey s'ha pronunciat aquesta setmana sobre un tema controvertit: el canvi climàtic. "Veurem si és veritat o no, amb dades que no haureu vist mai", avisa en el seu últim vídeo. El jove aficionat a la meteorologia ha deixat de banda les seves recurrents prediccions, per deixar tots "impressionats" amb les dades que té.
El jove de les 'cabanyoles' comença explicant que "es diu que la temperatura mundial està ascendint d'una manera inquietant". Una creença que el burgalès no veu amb bons ulls. En aquest sentit, Jorge es proposa analitzar “la història del clima”, per veure què hi ha de veritat en tot això.
?Lo que NO TE CUENTAN del CAMBIO CLIMÁTICO
El burgalès aprofita per assenyalar la "censura" que hi ha al voltant de tot aquest tema, amb molts científics que han hagut de callar per no ser assenyalats. És més, Jorge Rey va més enllà, i s'atreveix a encunyar un nou tema: “La Santíssima Inquisició climàtica del Segle XXI”.
El que el jove sí que reconeix és que tota aquesta creença "té una part d'alarmisme, però també n'hi ha una de realitat". Segons la seva opinió, es fa necessari "continuar desenvolupant mesures per a una adequada cura del medi ambient". Sobretot pels efectes del "consumisme del segle XXI".
Jorge Rey indaga en els canvis del temps al llarg de la història
Segons Jorge, la temperatura del planeta "ha anat variant", amb "grans escalfaments i glaciacions que s'han donat durant milers d'anys". Per mitjà d'unes gràfiques va ensenyar als seus seguidors que "estem davant d'un refredament del planeta des de fa uns 3.000 anys".
Aprofundint una mica en la història, detalla que "l'arribada dels víkings a Groenlàndia va passar fa uns 1.000 anys. Just quan passava un escalfament, l'anomenat càlid medieval". Aleshores "la neu i el gel era molt menor i la temperatura més elevada, amb un espai més verd".
Després d'aquest període d'escalfament arribaria "l'Edat de gel", indica Jorge Rey. Apunta que "aquest esdeveniment climàtic es va veure reflectit als llibres d'història. Amb l'arribada d'aquesta glaciació a finals del segle XIV va acabar la colonització de Groenlàndia per part dels víkings".
En la seva anàlisi, revela que "la temperatura mitjana va baixar a l'hemisferi nord fins a 3 graus". A conseqüència d'això es produirien "inundacions i fred intens", a més de "períodes d'aridesa i manca d'aigua". El burgalès destaca que "a partir d'això, va començar a pujar la temperatura, en concret des de fa uns 300 anys fins avui".
També s'ha volgut aturar al CO2 i als factors que l'alteren. "La idea que aquest gas amb efecte d'hivernacle sigui el causant de l'augment de les temperatures completament és dubtable", afegeix.
Sobretot perquè troba altres raons "amb més pes sobre el clima" com el "sol". I és que Jorge considera que "ara ens trobem en una etapa d'alta intensitat solar, i per tant, de temperatures més altes a la terra".
La influència de l'home al clima, segons Jorge Rey
Jorge Rey apunta que “els cicles climàtics sempre han existit”. Creu que "la influència de l´humà sobre el clima és d´una forma molt local a través de les seves emissions". A més, també es pronuncia sobre "la modificació artificial del temps".
En aquest sentit, el jove explica que "aquestes eines es duen, sense cap dubte, a terme. D'aquesta manera se sembren núvols perquè plogui més o per contra fer que plogui menys". Aclareix que "això no vol dir que totes les esteles dels avions que veiem al cel siguin químics escampats per modificar el temps".
En aquest sentit, el burgalès considera important que es desenvolupin "mesures adequades que ajudin a una integració de les deixalles i es fomenti el reciclatge". Posa el focus sobre les polítiques verdes que cal dur a terme.
Considera que les persones que han d'adoptar aquest tipus de decisions es deixen portar pel "faig el que ja veuré si faig. Molts no saben què és el camp". Jorge Rey creu que ens hem de preparar per a "una nova perspectiva de la realitat". Després d'aquestes paraules sospita que “molts em critiquen i censurin aquest vídeo”.
Més notícies: