Primer pla de Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena'
EL TEMPS

'Ja ho intenten': El missatge de Jorge Rey que assenyala l'AEMET i molts aplaudeixen

Jorge Rey es defensa de les crítiques d'una dona a les xarxes socials, on sol·licita a l'AEMET que el desautoritzi públicament

La batalla que manté Jorge Rey amb l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) vivia en les darreres hores un nou capítol. L'expert meteoròleg acaba de confirmar que aquest organisme fa temps que intenta desautoritzar-lo.

Aquest anunci es produeix després que el burgalès rebés un missatge per part d'una usuària de la xarxa social X. Asunción Sánchez intenta desprestigiar la tasca del burgalès, que molt amablement li agraïa les seves paraules.

La dona en qüestió preguntava a l'AEMET sobre la possibilitat de "desautoritzar públicament Jorge Rey". Entén que les seves prediccions cada vegada tenen "més difusió i ja hi ha molta gent que prefereix creure les seves ximpleries a les previsions meteorològiques reals". Va afegir, a més, que era "necessari combatre aquests xerraires".

El jove no va dubtar a contestar i va donar la seva opinió sobre la probable desaprovació per part de l'entitat estatal. "No es preocupi, ja fa temps que ho intenten", va apuntar sobre l'AEMET. Agraïa a la usuària "per emprar el seu temps a dedicar-me unes paraules", acabant el text amb un "us estimo".

Els seguidors es bolquen amb Jorge Rey

Jorge Rey va rebre immediatament l'afecte i les paraules d'ànim per part dels seguidors. "No tot és ciència per predir, depèn de la seva interpretació. Continua així, dóna-li dur", li aconsellava un home.

Una altra usuària de X emplaçava Asunción que es "rentés la boca per parlar d'aquest noi. Encerta més que els de l'AEMET". "Si no li sembla o no li agrada el que el noi publica, no ho consumeixi i llest", va escriure un altre.

Algun fins i tot es va veure sorprès per la reacció del noi. "M'encanta la teva visió de la meteorologia i ara també el teu sentit de l'humor", va respondre Pilar Gil. Les mostres de suport van ser constants.

Rep crítiques des de fa temps

No és la primera vegada que Jorge Rey s'ha d'enfrontar als comentaris crítics. Més d'una vegada els professionals del medi han intentat restar-li mèrits carregant contra els mètodes que empra. Entenen que les cabanyoles i l'observació de la natura i dels animals no són suficients per fer prediccions.

Els experts en meteorologia recorren a la ciència i l'anàlisi dels models meteorològics per oferir uns pronòstics fiables. En qualsevol cas, Jorge Rey no sembla disposat a rendir-se i promet continuar donant molta guerra.