Imatge de fons de diversos senyors grans jugant al dòmino a la platja de la Barceloneta abrigats
EL TEMPS

Sorpresa per acabar el pont: Brasero i l'AEMET avisen de 'temperatures anòmales'

L'AEMET anuncia un repunt dels termòmetres, amb valors molt superiors als habituals per a aquesta època, especialment durant el cap de setmana i gairebé a tot Espanya

El final del Pont de desembre ve amb una sorpresa amb què no comptava la majoria. El meteoròleg d'Antena 3 Roberto Brasero avança que s'arribarà al cap de setmana amb unes temperatures anòmales. Seran entre 5 i 10 graus superiors al que és habitual en aquesta època.

Aquest període festiu acabarà amb “més sol que núvols” i amb els termòmetres disparats. Dimecres, coincidint amb el dia de la Constitució, es va produir la jornada més freda de tot el pont. Per avui, dijous, s'espera un repunt tèrmic, per tornar a caure divendres.

La situació serà totalment diferent entre dissabte i diumenge, amb valors més càlids, sobretot a les tardes. En alguns casos, aquest increment de temperatures anirà acompanyat de pluges, apunta Roberto Brasero.

L'AEMET avisa de temperatures inusuals

Un nou front deixarà més pluges durant dissabte a Galícia i al Cantàbric, que serà en forma de neu als Pirineus. Per l'oest i aquest peninsular s'incrementarà la nuvolositat, però amb poques probabilitats que hi hagi precipitacions.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel dissabte 9 de desembre
Pronòstic del temps per al matí del dissabte 9 de desembre | AEMET

A l'extrem nord-oest es mantindran els cels coberts amb pluges puntuals al llarg de diumenge. Però després de les boires matinals s'anirà imposant el sol a la major part del país, afirma Roberto Brasero.

Temperatures màximes i mínimes en algunes ciutats d'Espanya segons l'AEMET.

CIUTATT.ª DISSABTET.ª DIUMENGE
MadridMàx. 11
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 10
BarcelonaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 12
ValènciaMàx. 22
Mín. 12
Màx. 25
Mín. 14
SevillaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 21
Mín. 11
SaragossaMàx. 18
Mín. 6
Màx. 20
Mín. 11
BilbaoMàx. 19
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 12
La CorunyaMàx. 18
Mín. 15
Màx. 19
Mín. 16
BurgosMàx. 14
Mín. 5
Màx. 13
Mín. 9
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 18

El que és realment sorprenent, com confirma Roberto Brasero, són els valors que s'arribaran a registrar en aquest tancament de setmana. A capitals com Barcelona, Còrdova o Bilbao s'arribaran als 20ºC. A Alacant o Granada elevaran els termòmetres fins als 22ºC, davant dels 23ºC de Múrcia.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel diumenge 10 de desembre
Previsió meteorològica per al diumenge 10 de desembre | AEMET

Aquesta tendència a l'alça es mantindrà durant el tram inicial de la setmana següent. La previsió és que Múrcia o Alacant registrin màximes de 25ºC el dimarts 12 de desembre. El meteoròleg apunta que l'AEMET ja havia avisat fa uns dies aquestes "temperatures anòmales".

Per tant, el final del pont serà menys fred i fins i tot ens esperen unes tardes més càlides a partir de diumenge. De fet, l'AEMET ha avisat: "Durant els propers dies esperem un notable ascens tèrmic a pràcticament tot Espanya. La massa d'aire que sobrevolarà el nostre país serà una de les més càlides registrades per aquestes dates".

"Les temperatures seran especialment elevades per a l'època a zones del nord peninsular i de l'àrea mediterrània, on se superaran els 20 ºC i 25 ºC, respectivament", ha confirmat també l'AEMET. Afirmen també que a zones de l'interior els termòmetres no pujaran tant.

Dijous i divendres passat per aigua

I és que aquest dijous serà el dia amb més precipitacions del pont, segons Roberto Brasero. Al sud-oest de Galícia hi ha avisos taronges amb possibilitat d'acumular fins a 80 litres per metre quadrat en 12 hores. També s'espera que siguin abundants a l'occident d'Astúries, el nord d'Extremadura i Castella i Lleó.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel divendres 8 de desembre
Previsió de l'AEMET pel divendres 8 de desembre al matí | AEMET

Aquest episodi estarà motivat per l'entrada d'un front, que anirà estenent-se a altres punts de la Península. A mesura que passi la jornada s'anirà debilitant, per la qual cosa al sud-est amb prou feines es notarà.

Roberto Brasero preveu que durant la nit de dijous les pluges arribin a algunes zones del Mediterrani. Això provocarà que iniciïn divendres amb els paraigües a la mà, sobretot a les Balears. A Galícia i al Cantàbric també es donaran precipitacions, encara que seran de caràcter més feble.