Muntatge amb diversos cotxes conduint en ple temporal de pluja, un cercle amb el mapa radar de Meteored i una emoticona amb dos núvols i diverses gotes de pluja

EL TEMPS

Una DANA podria arribar a Espanya deixant fortes pluges i fred

Encara que la previsió per als pròxims dies continua mantenint-se estable, el temps podria canviar amb l'arribada d'una DANA

Possible canvi radical del temps les pròximes setmanes. El portal meteorològic Meteored avisa de la DANA que es podria despenjar sobre Espanya, provocant així bruscos temporals de pluja, neu i fred.

Durant les pròximes jornades, el temps es mantindrà estable a tot el país. Predominaran temperatures típicament primaverals, cels clars i precipitacions puntuals al nord-oest peninsular.

Però de cara a les últimes setmanes de març, aquesta tendència podria fer un gir important. Segons informen des de Meteored, tot apunta que el tàlveg curt i d'escassa magnitud que s'aproxima a la Península podria acabar desenvolupant una DANA a la mateixa zona.

Publicació a X del compte @MeteoredES on avisa de la possible arribada d'una DANA
Publicació de @MeteoredES a X | X / Twitter, @MeteoredES

La DANA podria deixar pluges a diverses zones del país

Les prediccions per a la setmana que ve són molt variables. A Meteored parlen de "fiabilitat baixa a mitjà termini" a causa de la incertesa de com afectarà l'arribada del tàlveg al territori peninsular.

Tot i això, consideren que els cels ennuvolats podrien guanyar protagonisme a gran part del país, així com podrien fer-ho també les pluges. Els experts parlen també, de possibles nevades a les principals serralades.

Mapa de la previsió del temps de l'AEMET prevista per dilluns, 18 de març a les 17:00 hores
Previsió del temps prevista per dilluns, 18 de març a les 17:00 | AEMET

Segons detalla el mateix portal, s'espera que la DANA es comenci a desenvolupar per la vertical oest de la Península per, posteriorment, anar desplaçant-se cap al sud.

En aquest sentit, podrien veure's afectades les zones del Mediterrani occidental, el sud peninsular i altres zones com Algèria i el Marroc. Llocs on podrien caure pluges, encara que com s'ha avançat, hi ha certs dubtes sobre aquest moviment.

Mapa de l'AEMET de la previsió del temps prevista per dimarts, 19 de març
Previsió del temps prevista per dimarts, 19 de març | AEMET

La inestabilitat guanya terreny a la segona quinzena de març

La possible arribada de nous episodis de pluja són bones notícies, tenint en compte la situació de sequera actual. Tot i això, caldrà esperar uns dies per veure com evoluciona la formació de la DANA, ja que de moment, la fiabilitat d'aquest pronòstic és mínima.

Per la seva banda, les prediccions sobre la dorsal que la sustenta són més aclaridores. Segons detalla Meteored, aquesta es desplaçarà cap a l'Atlàntic.

Un fet que farà que les temperatures segueixin sense registrar valors alts i que propiciarà l'arribada de més fronts al territori peninsular. Per això s'espera un final de març amb més presència de borrasques.

➡️ El Temps

Més notícies: