Fotomuntatge de Francesc Mauri al capdavant amb un fons de boira i al capdavant una rodona vermella amb la imatge de la boira a Montjuïc

EL TEMPS

Francesc Mauri, impressionat per una imatge d'aquest mateix matí: 'Ben caçada'

El meteoròleg de la televisió pública catalana compartia unes imatges de la boira que s'ha vist aquest dilluns a gran part de Catalunya

La boira aconseguia convertir-se en la protagonista absoluta a gran part del territori català. Aquest dilluns, 18 de març, els núvols baixos es deixaven veure a múltiples zones de Catalunya.

I, és clar, una altra vegada Francesc Mauri, el popular meteoròleg de TV3, s'ha tornat a fer ressò del fenomen. Ho ha fet, també com és habitual, a través del seu compte de X (abans Twitter).

Francesc Mauri, impressionat per una imatge de la boira a Catalunya

Aquest dilluns la boira arribava per sorpresa a punts de la costa, el prelitoral i dins de Catalunya. Una boira que es feia present amb episodis extensos. Un fet que, realment, és molt poc habitual en aquestes zones.

És per això que el meteoròleg quedava sorprès en veure les imatges que ha deixat la boira d'aquest matí a Catalunya. Concretament, el fenomen deixava unes fotos espectaculars i de postal al cim de Montjuïc.

"La foto del cim de Montjuïc emergint per damunt la boira ens indica que la boira tenia un gruix de 178 metres. Exactament l'altitud de la muntanya, ha informat aquest dilluns Francesc Mauri a través del seu compte de X @MeteoMauri. "Ben caçada!", ha felicitat també l'autor de les fotos que compartia, Alfons Puertas.

Captura d'un tweet del meteoròleg Francesc Mauri sobre la boira al cim de Montjuïc
Francesc Mauri s'ha quedat impressionat per les fotografies de la boira d'aquest matí | @MeteoMauri

Catalunya es desperta amb boira

Aquest dilluns, 18 de març, gran part del territori català es despertava amb una boira poc habitual. Un episodi de visibilitat nul·la que ja s'havia viscut en menor mesura aquest diumenge passat i que es tornava a repetir, així, el matí d'avui.

Així informava del fenomen el mateix meteoròleg al seu compte de X. "Matí de boira a nombrosos indrets del país, sobretot de la costa i prelitoral". És un fenomen que s'ha donat a causa de la convecció, és a dir, al contrast que es produeix amb l'aire càlid de l'ambient i la temperatura del mar, encara freda dels mesos d'hivern.

Captura d'un tweet de Francesc Mauri sobre la boira de dilluns, 18 de març de 2024
El meteoròleg de TV3 s'ha fet ressò de la boira d'aquest dilluns | @MeteoMauri

Aquest episodi de boira, que també ha deixat temperatures d'entre 8 i 12 °C a moltes de les comarques afectades, no s'ha allargat gaire en el temps. Ja a mig matí d'aquest dilluns la boira ha deixat pas a núvols prims i a un cel més clar, tot i que enteranyinat.

Encara que durant la tarda les temperatures continuaran pujant i deixaran un ambient primaveral a bona part de Catalunya. Però la boira podria tornar a emergir ja quan es faci fosc.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: