Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera amb molta aigua i esquitxant, a més d'emoticones de núvols amb pluges

EL TEMPS

Pluja de nou a Espanya: Catalunya i 11 comunitats més en què plourà els pròxims dies

La pluja tornarà a tenir protagonisme a partir de dimecres, a certes zones s'arribaran a produir acumulacions d'entre 20 i 40 litres

La pluja tornarà a ser molt present al nostre país al llarg dels pròxims dies. Es preveuen precipitacions en fins a 12 zones, encara que també és probable que es donin en altres punts amb menys intensitat.

La setmana arrencarà amb certa estabilitat a la major part del territori. S'espera un ambient típicament primaveral, tot i que a mitjans de setmana s'acosten canvis meteorològics importants. A partir de dimecres entrarà pel nord un nou front que ajudarà a generar una petita borrasca.

Mapa de pluja acumulada a Espanya
Mapa de pluja acumulada a Espanya el diumenge a les 00:00 hores | eltiempo.es

Deixarà pluja a gran part del territori, pràcticament a les portes de la Setmana Santa. En qualsevol cas, hem de tenir en compte el primer front que irromprà a principi de setmana. Afectarà sobretot Galícia i territoris del Cantàbric.

A mesura que avanci anirà perdent intensitat, per la qual cosa no arribarà la pluja a la Mediterrània i al sud. Serà una advertència del que passarà a partir de dimecres. El temporal que pronostiquen els models serà més actiu i escombrarà la Península cap a l'est i el sud deixant precipitacions.

Mapa del temps a Espanya el 19 de març
Previsió de l'AEMET per dimarts al matí | AEMET

A això se li unirà també un embossament d'aire fred sobre l'oest que provocarà una inestabilitat més gran a mesura que vagi cap al sud. Tot i això, caldrà estar atents a l'evolució d'aquesta petita borrasca que podria arribar fins a les Canàries el cap de setmana. D'aquesta manera generaria pluges localment intenses a les illes.

Mapa del temps a Espanya el 20 de març
Pronòstic meteorològic per dimecres a la tarda | AEMET

Pluja per començar la Setmana Santa

La pluja marcarà el tram final de setmana a força punts del territori espanyol, recull la previsió d'eltiempo.es. Seran més acusades a Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, La Rioja, sud de Castella i Lleó, Extremadura, Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Aragó i Catalunya. També és probable que es donin a altres zones, encara que deixant menors acumulacions.

Mapa del temps a Espanya el 21 de març
Previsió de l'AEMET per dijous a la tarda | AEMET

La part occidental de Galícia i el nord de Catalunya seran els llocs on es reculli més aigua amb 42 litres. El seguiran el sud de Castella i Lleó i el País Basc, amb 38 litres acumulats diumenge a les 00.00 hores.

Mapa del temps a Espanya el 22 de març
Pronòstic del temps per divendres a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Les temperatures es veuran influïdes per la pluja

Les pluges també acabaran condicionant els termòmetres durant aquests dies. L'entrada del segon davant de dimecres provocaran un descens de les temperatures sobretot a la meitat oest peninsular.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 24
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 13
BarcelonaMàx. 18
Mín. 14
Màx. 18
Mín. 14
ValènciaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 20
Mín. 13
SevillaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 25
Mín. 13
SaragossaMàx. 27
Mín. 11
Màx. 25
Mín. 11
BilbaoMàx. 20
Mín. 12
Màx. 24
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 13
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 10
BurgosMàx. 20
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 9
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 17
Màx. 22
Mín. 15

Per la seva banda, tant al començament com durant el cap de setmana, es preveu un ambient molt agradable. Ens esperen valors elevats per a aquesta època de l'any a la major part de la Península.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: