Muntatge amb Jorge Rey i llamps tocant terra enmig d'una forta tempesta
EL TEMPS

'Ja arriben': Jorge Rey avisa del que passarà després de Tots Sants a Catalunya

El jove avança l'arribada de més borrasques que deixaran precipitacions importants a moltes zones

Jorge Rey avisa d'un altre canvi de temps important, que es donarà després de la nit de Halloween i del dia de Tots Sants. Una profunda borrasca es deixarà notar a gran part d'Espanya, amb pluja, vent i fins i tot nevades en algunes zones. En definitiva, un temps plenament de tardor, per recordar-nos que l'estiu fa temps que el vam deixar enrere.

🔴EL TIEMPO LOS SANTOS, HALLOWEEN Y LOS PRIMEROS COPOS A ESTAS COTAS 🤐🤐

A principis de setmana Jorge Rey ja deixava clar que notaríem "l'arribada de més pluges" i "més aportació d'humitat". Ara bé, el gran canvi es començarà a donar a Galícia dimarts a la nit a dimecres, amb l'arribada d'un nou front. Això sí, durant el dia de Tots Sants les precipitacions més importants quedaran restringides al nord-oest peninsular.

Mapa amb la previsió de l'AEMET per dimecres, 1 de novembre
La previsió de l'AEMET per dimecres, 1 de novembre | AEMET

El canvi més important es donarà a partir de dijous

Caldrà esperar dijous perquè la situació vagi a més, amb l'arribada de molta més pluja a gran part del nostre país. Segons Jorge Rey, més fronts "creuaran la Península, deixant pluges fortes". Les més importants i intenses es donaran, una vegada més, al Cantàbric i oest peninsular.

Mapa amb la previsió de l'AEMET per dijous, 2 de novembre
Previsió de l'AEMET per dijous, 2 de novembre | AEMET

Però no només parlem de pluges, ja que les temperatures també baixaran a moltes comunitats. Jorge insisteix que la tardor es deixarà notar als termòmetres amb "màximes de 5ºC a Lleó i Segòvia". Les úniques zones que quedaran una mica més al marge dels canvis seran les comunitats del Mediterrani.

Mapa amb els avisos de l'AEMET per dijous, 2 de novembre de 2023
L'AEMET ha activat avisos a gairebé tot Espanya per dijous | AEMET

La neu fa acte de presència a "cotes mitjanes"

A més de la pluja i del vent, Jorge Rey també ha avançat que la neu deixarà de ser anecdòtica, per passar a acumular quantitats destacables els pròxims dies. Segons el jove, les precipitacions de neu quedaran restringides a "cotes mitjanes".

Mapa de possibles acumulacions de neu a la Península Ibèrica aquesta setmana
Les acumulacions de neu podrien ser importants a algunes zones | eltiempo.es

Els mapes avancen acumulacions destacades a zones de muntanya d'Astúries, Galícia, Castella i Lleó, Navarra, Aragó, Catalunya, fins i tot del centre peninsular. Amb tot aquest panorama, la dita popular de Jorge Rey cobra més sentit que mai: "El Dia de Tots Sants, el dia de difunts, memòria i fred van junts", recorda.

Es compleixen les previsions de Jorge per a aquesta tardor

Jorge Rey ha recordat que ja al mes de juny va avisar que tindríem "una tardor molt tardorenca", cosa que s'està complint. De fet, hem tingut, efectivament, un octubre molt diferent “si ho comparem amb el de fa un any”. I tota aquesta inestabilitat tindria una clara explicació: el fenomen del Niño.

El burgalès ha destacat que no només al nostre país "es pateixen els efectes d'El Niño", sinó també al "sud de Mèxic, a Acapulco". Els darrers dies ens "ha deixat imatges tretes gairebé d'una pel·lícula de por", apunta el jove. Es preveia una tempesta tropical, que "finalment va acabar sent un huracà", ha destacat al seu canal de YouTube .