Muntatge amb Mario Picazo, un cotxe travessant un toll d'aigua i un mapa de precipitació

EL TEMPS

'Borrasca explosiva': Mario Picazo avisa del que passarà per Tots Sants

La borrasca que anuncia Mario Picazo deixarà ratxes huracanades i pluges intenses


Mario Picazo avisa de l'arribada d'una nova borrasca explosiva. Entrarà pel nord-oest peninsular deixant "ratxes huracanades" de vent i "onades de grans dimensions". Per tant, el dia de Tots Sants es podria veure entelat pel mal temps.

Molts espanyols aprofitaran la festivitat per desplaçar-se als cementiris o fins i tot per gaudir del pont. Però a més d'una província ho hauran de fer amb el paraigua a la mà.

Mario Picazo també fa esment a la borrasca 'Celine' que tindrà el centre a les illes britàniques, però que es deixarà notar a Espanya. Ha assegurat que "els seus efectes se sentiran també a Espanya en forma de temporal de vent, onatge i pluja sobretot a l'oest peninsular".

Aquest començament de setmana està marcat pel pas d'un front fred i una formació de núvols i tempestes que entrarien pel Golf de Cadis. El pronòstic del portal eltiempo.es contempla importants precipitacions a Extremadura, oest d'Andalusia i la cara sud del Sistema Central. A darrera hora de la jornada arribaria a l'est, encara que de manera feble.

Mario Picazo anuncia un empitjorament dimecres

Dimarts 31 se celebrarà Halloween, i segons els models meteorològics, tindrem un dia passat per aigua al nord-oest. Però la resta de territoris peninsulars es deslliuraran de les pluges.

Mapa del temps de l'AEMET de dimarts 31 d'octubre de 2023

No es descarta que durant les primeres hores de dimarts es formin abundants bancs de núvols baixos i boires. Serien més freqüents a l'altiplà nord, la vall del Tajo i la del Guadiana. A partir del migdia aixecarien els núvols, deixant una tarda més clar.

Dimecres 1 s'espera un empitjorament del temps. Tal com avançava Mario Picazo, un nou front entrarà per Galícia. Deixaria importants acumulats en aquesta comunitat, encara que també s'estendria pel Cantàbric i Castella i Lleó.

Ell ho ha catalogat com a "borrasca explosiva". Ha assegurat que els seus efectes es notaran "al nord-oest amb ratxes huracanades a zones del nord i amb onades de grans dimensions".

Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel dimecres 1 de novembre de 2023

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) incideixen en la necessitat de posar atenció a la borrasca 'Ciara'. A partir d'aquesta jornada "donarà lloc a vents molt forts en àmplies zones de la Península. Temporal marítim al nord i pluges gairebé generalitzades, excepte al sud-est".

Temperatures màximes en augment a la Mediterrània

S'espera una certa estabilitat pel que fa als termòmetres. Però entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre es podria registrar un increment de les màximes, que arribarien a superar els 25ºC. Sobretot a punts de València i de Múrcia.

També hi haurà una disminució de les mínimes, amb algunes gelades a zones de muntanya, on l'ambient serà fresc, encara que no fred. Els núvols, el vent i la humitat faran que la caiguda de les temperatures no sigui tan acusada.

En qualsevol cas, gairebé tota l'atenció s'haurà de dipositar a l'entrada d'una borrasca nova. Mario Picazo ja avança que a partir de dimecres ens deixarà pluges i fortes ratxes de vent.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIMARTST.ª DIMECRES
MadridMàx. 14
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 8
BarcelonaMàx. 21
Mín. 15
Màx. 22
Mín. 13
ValènciaMàx. 21
Mín. 14
Màx. 24
Mín. 15
SevillaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 22
Mín. 10
SaragossaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 21
Mín. 9
BilbaoMàx. 21
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 23
Mín. 15
La CorunyaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 19
Mín. 15
BurgosMàx. 13
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 6
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 27
Mín. 20
Màx. 26
Mín. 22
➡️ El Temps

Més notícies: