Muntatge amb un mapa de l'AEMET i llampecs en una nit de tempesta
EL TEMPS

Avís d'última hora de l'AEMET per les 'primeres nevades' aquesta setmana

L'AEMET ja ha avisat que els primers episodis de neu arribaran dijous

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha llançat les últimes hores d'uns quants avisos per a aquesta setmana. El més important de tots per l'arribada de "les primeres nevades a cotes baixes", que es produiran abans del cap de setmana.

Però dins de les previsions de l'òrgan estatal també s'inclouen més pluges de "el normal al quadrant nord-oest peninsular". També hi haurà "més fred del que és habitual a l'interior peninsular", a més de cops de vent molt forts dijous i dissabte.

La cota de neu se situarà per sota dels 1000 metres a la jornada de dijous. Es reduirà als 900/1100 metres a la Cantàbrica i sud-est de Galícia. A la resta de serres de la meitat nord i al Pirineu oscil·larà entre els 1000/1200 metres.

La previsió de l'AEMET per a aquesta setmana

Les previsions de l'AEMET contemplen per a aquest dimarts intervals de vent fort al litoral gallec. Hi ha probabilitat de pluges fortes a la part occidental de Galícia.

Al llarg d'aquesta jornada s'espera una estabilització del temps a gran part del territori nacional, amb un descens de les precipitacions. Es preveu un increment de la nuvolositat mitjana i alta pel sud-oest. Tampoc es descarten pluges febles i puntuals al terç sud peninsular.

Mapa del temps de l'AEMET de dimarts 31 d'octubre de 2023
Dimarts el temps serà relativament tranquil | AEMET, e-noticies.cat

Les màximes rondaran els 22 graus a punts de Tarragona, Girona o València. Ja comença a ser més apreciable, a més a més, la caiguda de les mínimes, segons l'AEMET. Els termòmetres es desplomaran fins als 3ºC a Àvila i Terol.

Amb vista al Dia de Tots Sants, seguirà un flux de l'oest a Península i Balears. Però el més significatiu de dimecres serà un nou front entrant per Galícia. Deixarà núvols i precipitacions, que aniran desplaçant-se cap al sud-est.

Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel dimecres 1 de novembre de 2023
La previsió del temps per dimecres, 1 de novembre a la tarda | AEMET, e-noticies.cat

No es descarta que fins i tot vagin acompanyades de tempestes al'interior sud de la comunitat gallega. Aquestes pluges també es deixaran notar a la resta de la meitat nord-oest peninsular, però de forma més feble. A l'àrea mediterrània predominaran núvols mitjans i alts, tendint a poc ennuvolat, segons l'AEMET.

La cota de neu se situarà entre els 1600 i 2200 euros als Pirineus. Pel que fa als termòmetres, les mínimes augmentaran al nord peninsular ia les Canàries oriental. S'esperen gelades als Pirineus i de manera dispersa a zones muntanyoses del nord. Per la seva banda, les màximes tendiran a pujar a la Península i les Balears.

L'AEMET avisa: primeres nevades importants de la tardor

El dijous 2 de novembre, un front travessarà la Península de nord-oest a sud-est. Donarà com a resultat uns cels coberts, i pluges que poden ser en forma de ruixats. I fins i tot anirien acompanyades de tempestes a la meitat nord.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel dijous 2 de novembre de 2023
La previsió del temps per dijous, 2 de novembre | AEMET, e-noticies.cat

Les precipitacions seran més intenses a Galícia, oest d'Astúries i nord-oest de Castella i Lleó, avisa l'AEMET. Als entorns de la serralada Cantàbrica i Pirineus podrien donar-se en forma de neu. Es lliuraran, en principi, de les pluges a l'àrea mediterrània, descartant-les a l'extrem sud-est.

Les temperatures màximes tendiran a pujar a la meitat est, ia baixar a la meitat occidental. A la Comunitat Valenciana s'arribarà als 27ºC, mentres que en punts del Cantàbric registraran 20ºC. A Madrid oa Lugo estarà més fresc, amb valors rondant els 15-16ºC.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIJOUST.ª DIVENDRES
MadridMàx. 16
Mín. 7
Màx. 13
Mín. 5
BarcelonaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 17
Mín. 13
ValènciaMàx. 27
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 13
SevillaMàx. 24
Mín. 13
Màx. 19
Mín. 12
SaragossaMàx. 22
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 8
BilbaoMàx. 21
Mín. 8
Màx. 16
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 20
Mín. 13
La CorunyaMàx. 18
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 12
BurgosMàx. 13
Mín. 2
Màx. 11
Mín. 2
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 26
Mín. 21
Màx. 25
Mín. 21

Abans d'afrontar el cap de setmana, les pluges tornaran a protagonitzar la jornada de divendres als vessants atlàntic i cantàbric. Seran menys probables com més ens acostem al sud ia l'est. A les zones muntanyoses de la meitat nord no es descarta que apareguin en forma de neu, igual que als sistemes Bètics.

Mapa amb el temps de l'AEMET pel divendres 3 de novembre de 2023
La previsió del temps per dijous, 3 de novembre al matí | AEMET, e-noticies.cat

Sí que s'aprecia per a aquest dia una caiguda dels valors tèrmics a la Península i les Balears. L'AEMET contempla gelades febles als sistemes muntanyosos del nord, amb possibilitat que es donin també als del sud-est peninsular. Una situació molt semblant es viurà dissabte, encara que de cara al cap de setmana els termòmetres repuntarien lleugerament.