Imatge de fons d'una carretera amb neu i una altra de Jorge Rey

EL TEMPS

Els Sants porten la neu a cotes mitjanes i fortes pluges aquesta setmana

En els pròxims dies veurem nevar de forma destacable en alguns punts, també a Catalunya

El temps no ha deixat de sorprendre en els darrers mesos. L'arribada de fortes tempestes aquests dies a la península, l'històric mes de precipitació acumulada aquest setembre a Nova York o, recentment, l'huracà de màxima categoria Otis, que ha deixat els carrers d'Acapulco (Mèxic) com una escena de pel·lícula de terror, són només alguns exemples dels efectes de "El Niño" aquest any.

És molt clar que aquest fenomen que passa a les aigües de l'Oceà Pacífic genera un impacte a nivell mundial. I tot impressiona molt més si ho comparem amb aquestes primaveres passades, en què vam tenir tot el contrari a “El Niño”: “La Niña”. Aquest altre fenomen ens va deixar en el seu moment sequeres molt intenses, que van posar en alerta tot el planeta.

Tu tiempo, con Jorge Rey - La predicción para la semana del 30 de octubre

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

Les borrasques continuen arribant i els embassaments comencen a recuperar-se

Aquesta setmana, en què abandonem octubre i donem la benvinguda al novembre, ens porta més pluges a tot el territori nacional, algunes fins i tot amb força intensitat. Una gran notícia, perquè ajudarà que l'aigua embassada als nostres pantans segueixi augmentant.

Situació embassaments d'Espanya a l'octubre del 2023

Dilluns ens acaba de creuar un front que ha deixat les precipitacions més importants al nord i oest peninsular. Però durant la nit de Halloween, aquest dimarts, un nou front entrarà per Galícia i escombrarà la península, deixant-nos un dimecres 1 de novembre, dia de Tots Sants, molt inestable en àrees del Cantàbric i centre peninsular.

Mapa amb les acumulacions de pluja previstes per aquesta setmana

Tot i això, serà a partir de dijous quan arribi el més destacable. Tant aquest dia com el cap de setmana, estarà marcat per pluges generalitzades al país. A més, esperem un descens de les temperatures força acusat. És per això que podrem viure Tª màximes de fins i tot 5ºC a ciutats com Lleó, Segòvia o Àvila.

Previsió del Temps de l'AEMET per dijous, 2 de novembre de 2023

Baixada de temperatures i primeres destacables a Catalunya

Això d'alguna manera és un avís, un senyal davant de l'arribada de l'hivern. Un hivern que sembla que ens vull portar borrasques carregades d'humitat i fred. Esperem que així sigui, podent gaudir aquesta temporada de 2023-24 de grans capes de neu a alta muntanya.

El descens de temperatures incitarà la baixada de cotes, produint-se nevades intenses a alta muntanya i, a més, els primers flocs a cotes mitjanes. Estiguin atents a les àrees que veuen en verd (mapa de baix), ja que és on durant aquesta setmana s'espera probabilitat de veure una mica de neu.

Neu acumulada del 30 d'octubre al 5 de novembre del 2023

Segueix ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o Twitter per no perdre't cap novetat!

➡️ El Temps

Més notícies: