Muntatge amb un cotxe travessant una intensa nevada i Jorge Rey en un cercle vermell

EL TEMPS

Jorge Rey i l'AEMET alerten: Catalunya i 8 comunitats més en què nevarà aquests dies

Jorge Rey i l'AEMET coincideixen en el seu pronòstic, amb un empitjorament del temps a partir d'aquest dijous

Jorge Rey i l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) coincideixen en el canvi de temps que experimentarà la Península les pròximes hores. Torna l'hivern i ho farà deixant nevades a nou comunitats. I no només a cotes altes, també és probable que es cobreixin de blanc algunes capitals de província.

Diumenge, els majors acumulats es registraran al Pirineu aragonès i a la Serralada Cantàbrica (Astúries i Castella i Lleó), amb 45 centímetres. També es deixarà notar la neu a Galícia, Cantàbria, Navarra, Catalunya, La Rioja i Andalusia,

Jorge Rey explica que dijous arribaran "precipitacions a zones del nord i centre a última hora". Un front recorrerà la Península de nord-oest a sud-est deixant pluges més o menys generalitzades, encara que seran menys probables a la zona del Mediterrani, segons l'AEMET.

Al final de la jornada la cota de neu caurà fins als 800-1.000 metres al terç nord-oest. A més, l'entrada d'una massa freda provocarà un descens acusat de les mínimes.

Amb vista a divendres, les restes del front deixaran pluges al terç oriental peninsular i Balears. Els xàfecs, per la seva banda, s'estendran des del nord-oest a la resta de la Península. Seran més intensos i persistents a Galícia i al Cantàbric, mentre que perdran força com més ens acostem al sud i l'est.

Mapa de neu d'Espanya diumenge
Mapa amb la previsió de neu acumulada per diumenge a les 23.00 hores | eltiempo.es

Serà una jornada propícia per a les nevades, amb un descens de la cota fins als 700-900 metres a la meitat nord, i de 1.000-1.200 metres a la resta. Per tant, com confirmen des de l'AEMET, es preveu neu a "àmplies zones de la meitat nord, sobretot en els sistemes muntanyosos".

També a les serres orientals d'Andalusia, amb els més grans acumulats a l'interior nord-occidental de la Península.

Mapa del temps a Espanya el 22 de febrer
Previsió de l'AEMET per dijous a la tarda | AEMET

Jorge Rey ho confirmava en el seu últim vídeo, on advertia de nevades "no només a cotes altes, com Serralada Cantàbrica, Pirineus, Sistema Central o muntanyes del sud". També es donaran a cotes mitjanes a províncies com Burgos, Lleó, Sòria, Palència i Àvila.

L'expert en meteorologia revela que seran més freqüents "entre divendres i dissabte". També avisa de la presència de vent.

Mapa del temps del divendres 23
Pronòstic del temps per divendres a la tarda | AEMET

Avisos vermells a la costa gallega

El front que creuarà la Península també ens deixarà fortes ratxes, que arribaran fins als 90 km/h a punts del nord al llarg de divendres. El temporal marítim s'intensifica amb onades de 6-8 metres, segons l'AEMET.

A la costa gallega fins i tot podrien arribar als 9 metres, cosa que ha activat l'avís vermell per mala mar, tant per divendres com dissabte. A la costa cantàbrica i a l'almerienca també romanen amb avisos taronges per fenòmens costaners.

Mapa d'avisos d'Espanya el divendres 23
Mapa d'avisos de l'AEMET per divendres | AEMET

Jorge Rey convida a tenir "molta precaució en aquelles zones on s'espera neu i vent. A més, recomana romandre "atents a les previsions".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 11
Mín. 5
Màx. 12
Mín. 8
BarcelonaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 17
Mín. 9
ValènciaMàx. 19
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 12
SevillaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 8
SaragossaMàx. 15
Mín. 5
Màx. 17
Mín. 7
BilbaoMàx. 13
Mín. 4
Màx. 18
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 9
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 11
BurgosMàx. 9
Mín. -1
Màx. 11
Mín. 3
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 22
Mín. 17

L'AEMET avisa de més pluges el cap de setmana

L'AEMET manté la inestabilitat al nord-oest amb vista al cap de setmana. Dissabte, els xàfecs seran més freqüents a Galícia i al Cantàbric, sent menys probables a l'àrea Mediterrània. La cota de neu serà molt semblant a la de divendres, sense descartar neu a capitals com Lleó, Sòria o Burgos.

Mapa del temps a Espanya el 24 de febrer
Previsió de l'AEMET per a la tarda del dissabte | AEMET

Entre dissabte a la tarda i diumenge és probable que una massa d'aire atlàntica, més càlida i humida, deixi més pluges al nord-est peninsular. Per part seva, la cota de neu anirà en augment, fins als 1.500-1.800 metres a última hora del dia.

Mapa del temps a Espanya el 25 de febrer
Pronòstic del temps per al diumenge a la tarda | AEMET

Amb vista al començament de la setmana que ve, l'AEMET anuncia un temps amb "precipitacions i cops forts de vent de forma generalitzada". Tot i que encara hi ha una certa incertesa, les temperatures seran molt normals per a l'època de l'any.