Muntatge amb Jorge Rey, núvols negres de tempestes i la cara de Jorge Rey

EL TEMPS

Les tempestes tornen amb força a Catalunya aquesta setmana: les zones més afectades

Després d'uns dies amb molta calma i temperatures força altes, la inestabilitat tornarà amb ganes a Catalunya

Deixem enrere uns dies de molta tranquil·litat i calor a Catalunya i a la resta d'Espanya. Un temps molt primaveral, que fins i tot podríem titllar de xafogós en algunes zones, sobretot a la tarda. Ara, tenim per davant més aire fred, borrasques i, és clar, inestabilitat.

Jorge Rey - Tiempo primaveral con tormentas en la mitad norte

Descobreix abans que ningú les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Les tempestes tornen amb ganes a Catalunya i altres comunitats del nord

Aquesta setmana es caracteritzarà per l'arribada de fortes tempestes, sobretot a Catalunya i al nord d'Espanya. En definitiva, això és una bona notícia per a la meitat del país i dolenta per a l'altra meitat, on també necessiten pluja. Al sud, així com a les Balears i a les Canàries, no notaran gaires aquests canvis.

Mapa del temps a Espanya el 14 de maig

Sigui com sigui, esperem també una setmana amb temperatures més suaus que aquests darrers dies, sobretot a partir de dimarts. Res de l'altre món, sino mercuris primaverals, amb màximes d'uns 15 graus al nord i 20 graus al sud.

Mapa del temps a Espanya el 15 de maig

De cara al cap de setmana tornaran a pujar una mica, encara que això es notarà més al sud, amb valors que podran aproximar-se als 30° C. Pel que fa a les pluges, els mapes preveuen una bona regada a tot el nord peninsular. Catalunya també podria sortir molt beneficiada de tota aquesta situació.

Mapa amb la previsió d'acumulació de pluja entre avui i dissabte

Com s'observa, la zona del Cantàbric, així com al Principat, especialment a Girona i Barcelona, s'esperen tempestes destacables. Al llarg de la setmana, poden deixar acumulacions de més de 60 litres a totes aquestes zones. Molt bones notícies per al camp, sens dubte!

Aquesta inestabilitat es notarà a partir d'aquest mateix dilluns a les comunitats del nord i del centre. Els dies en què les precipitacions podran ser més importants i, per tant, plourà més, seran dilluns, dimarts, dijous i divendres. Això no obstant, pot arribar a variar molt d'una zona a una altra, i més parlant de tempestes.

Mapa del temps a Espanya el 16 de maig

Cap de setmana primaveral amb temperatures en ascens

El cap de setmana el temps ens portarà un altre ascens en els mercuris, així com cels més nets i tranquils. Ara bé, al Cantàbric encara hi podrà haver certa humitat. Aquesta estabilitat es deu a la imposició de l'anticicló de les Açores, que abraçarà la península Ibèrica amb el pas dels dies.

Així que a gaudir tant com es pugui i estar sempre alerta per si plou! Això sí, molta precaució amb les tempestes, perquè sobretot en zones del Cantàbric poden ser molt destacables.

Segueix Jorge Rey a les seves xarxes socials i rep abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram , Facebook o X (Twitter) !

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: