Imatge de fons d'un camp de flors grogues amb el sol al cel, al costat d'una altra imatge en primer pla de Jorge Rey amb una gorra de palla i una emoticona d'un sol i un termòmetre
EL TEMPS

L'estiu s'imposa, però sense ser abrasador com indicaven alguns

“Juliol calent, crema el més valent”: El fenomen de “La Niña” ens deixa un estiu més humit, però no gaire càlid

Aquesta segona setmana de juliol esperem màximes de 28 al nord, de 32 al centre i de 35 al sud. Tot i això, al voltant de meitat de setmana podran repuntar als 40 en àrees del sud, com a Albacete o Vall del Guadalquivir. Podran viure els 35 al centre o 30 al nord, excepte al Cantàbric.

Jorge Rey - El verano se va acercando

Sigues el primer a assabentar-te de les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Inestabilitat?

La inestabilitat no serà el que més destaqui en aquests pròxims dies, excepte al Cantàbric, i especialment durant les primeres jornades. Alguns fronts hi deixaran cels força ennuvolats i fins i tot algunes precipitacions. A més, a final de setmana podrà augmentar la nuvolositat en àrees del Llevant, deixant fins i tot algunes febles pluges.

Mapa de precipitacions acumulades per a aquesta setmana del 8 de juliol a la península Ibèrica:

Mapa meteorològic que mostra la distribució de precipitacions a la Península Ibèrica i les Illes Balears i Canàries.

En definitiva, esperem una setmana tranquil·la i estiuenca, encara que la inestabilitat continuarà deixant el Cantàbric entre núvols i humitat. Això sí, amb vista al 15 de juliol un anticicló voldrà imposar-se més sobre el sud-oest d'Europa, possibilitant l'entrada de més calor i també a l'extrem nord espanyol.

“La Niña”

D'altra banda, el fenomen de “La Niña” està afavorint una activitat més gran de cara a la creació d'huracans a l'Atlàntic. Però això a nosaltres no ens afecta tant.

Ens importa més el fort anticicló que s'ha generat al voltant de les Açores. Un anticicló que possibilita un estiu més suau i fins i tot amb l'arribada de més tempestes. Just com hem viscut aquestes darreres dues setmanes al nord, però també al sud peninsular.

De moment, ens veiem d'aquí a una setmana amb més informació meteorològica. Gràcies.

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves xarxes socials i rebre abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: