Un grup de persones circulen amb bicicleta, a l'esquerra un home s'emporta la mà al capdavant
EL TEMPS

Meteocat avisa del canvi que notarem a Catalunya la setmana que ve

Catalunya es prepara per donar la benvinguda a un canvi important després de viure un cap de setmana passat per aigua

Aquest cap de setmana serà recordat per les intenses tempestes i pluges que han travessat diverses regions de Catalunya. Unes precipitacions que van portar una caiguda de les temperatures i van causar destrosses i algunes inundacions locals. Tot i això, aquesta situació està a punt de canviar dràsticament. 

Amb vista a la segona setmana de juliol, Catalunya experimentarà un notable canvi en les condicions meteorològiques. Després d'un cap de setmana marcat pels ruixats, el temps al territori català farà un gir cap a la calor i el bon temps, tal com recull el portal Meteocat. 

La calor i el bon temps guanyaran protagonisme a Catalunya 

A partir de dilluns, les prediccions de Meteocat indiquen una millora significativa en el temps. Hi haurà cels ennuvolats en alguns punts de la Catalunya Central, Pirineus i Prepirineus, on també podrien caure pluges puntuals i moderades, sobretot al sector occidental. Tot i això, s'espera que les pluges es dissipin i donin pas a cels clars i temperatures en ascens. 

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, amb predomini de sol a la majoria de les àrees i alguns núvols i pluges al nord.

Aquest canvi serà gradual però perceptible des del primer dia de la setmana. Les temperatures diürnes començaran a pujar i assoliran valors més propis de l'estiu mediterrani. 

Dimarts predominaran els cels clars i assolellats a pràcticament tot el territori. Les màximes rondaran els 30 graus a gran part de Catalunya, especialment a l'interior i les àrees metropolitanes de Barcelona i Girona. 

Les nits, encara que més fresques, també veuran un increment en les temperatures mínimes, cosa que facilitarà nits més càlides i agradables. 

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant majorment cels clars amb alguns núvols a la regió de Tarragona i Tortosa.

Meteocat avisa d'un augment de les temperatures 

La tendència alcista continuarà al llarg de la setmana. Segons Meteocat, dimecres i dijous, les temperatures continuaran pujant, amb màximes que podrien superar els 35 graus en algunes zones. 

[WhatsAppGroup]6[/WhatsAppGroup] 

La calor serà especialment intensa a l'interior de Catalunya i a la vall de l'Ebre. Les costes, encara que més temperades gràcies a la brisa marina, també registraran temperatures elevades. 

Seguint la mateixa tendència, la calor es consolidarà amb l'entrada del cap de setmana. Ho farà amb temperatures que podrien assolir els 35 graus a l'interior. 

➡️ El Temps

Més notícies: