Cotxe conduint sota la pluja amb un mapa meteorològic i símbols d'advertiment de pluja i perill.
EL TEMPS

Arriba la pluja a Catalunya: on plourà aquest cap de setmana

S'esperen ruixats intensos a gran part del territori català al llarg de la tarda d'aquest primer dissabte de juliol

Aquest cap de setmana, la pluja farà acte de presència a diverses regions de Catalunya, brindant un respir a la calor estiuenca. Com ja s'avançava fa uns dies, aquesta mateixa tarda s'esperen pluges a diverses àrees del territori català.

Les precipitacions seran més intenses a la regió central i al litoral nord. Zones com l'interior de la província de Girona i les àrees muntanyenques dels Pirineus veuran pluges moderades a fortes.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant tempestes a l'interior i núvols amb clarianes a la costa.

També hi haurà possibilitats de tempestes a la zona del Vallès i el Bages, on es recomana precaució degut a possibles acumulacions d'aigua.

En alguns punts de la província de Barcelona, ​​encara que el matí continuarà sent majoritàriament assolellat, a la tarda els núvols cobriran el cel. S'esperen alguns possibles ruixats intermitents. Les temperatures oscil·laran entre els 22°C i 26°C, proporcionant un ambient més fresc que els dies anteriors.

Les pluges podrien allargar-se fins diumenge

Diumenge, les pluges continuaran a diverses regions de Catalunya, encara que amb menys intensitat que dissabte. A la província de Lleida s'espera que les precipitacions siguin lleugeres i esporàdiques.

En canvi, al Pirineu i Prepirineu, les pluges seran una mica més persistents, especialment en àrees com la Vall d'Aran, l'Alt Urgell. També podrien continuar els xàfecs a l'interior de la província de Girona.

Barcelona i la seva àrea metropolitana tindran una jornada parcialment ennuvolada, especialment durant el matí. Les temperatures es mantindran en un rang similar al dissabte, amb mínimes de 23°C i màximes de 26°C.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant núvols i clarianes a la majoria de les regions, amb algunes àrees de pluja lleugera i boira.

Baixen les temperatures a tot el territori català

Diumenge, la temperatura serà relativament fresca per a aquesta època de l'any a tot Catalunya. A Girona, s'esperen màximes de 26°C i mínimes de 18°C, mentre que a Lleida, les temperatures oscil·laran entre 29°C i 17°C. Tarragona experimentarà condicions semblants, amb temperatures que variaran entre 28°C i 19°C.

Torna el temps típicament estiuenc a Catalunya

La setmana que ve s'espera que les temperatures tornin a pujar progressivament a tot Catalunya. Després d'un cap de setmana humit, dilluns s'iniciarà amb cels clars i un increment de les temperatures diürnes.

Muntatge d´homes caminant sense camisa durant l´estiu amb un emoji del sol i una foto petita d´un termòmetre

Es preveu que a mitjans de setmana, les màximes puguin assolir els 30°C a Barcelona i altres zones del litoral, mentre que a l'interior i les àrees muntanyenques les temperatures també pujaran significativament.

Serà una setmana majorment seca, amb poques probabilitats de pluja, cosa que marcarà el retorn de la calor estiuenca típica d'aquesta temporada.

➡️ El Temps

Més notícies: