Muntatge amb diversos cotxes, al mig d'una gran pluja i amb neu i emojis

EL TEMPS

Les 7 comarques catalanes on plourà i fins i tot nevarà en les pròximes hores

Les pluges i la neu en algunes zones de Catalunya posaran fi al temps primaveral que hem tingut aquests dies

El petit estiu que vam viure el cap de setmana passat ja ha quedat en el record. Tot i que la primavera ja la tenim aquí, aquest dijous a la tarda se sent un canvi de tendència. Han baixat les temperatures, bufa el vent i fins i tot s'espera que les pluges i alguna nevada menor facin acte de presència.

Això sí, el bon temps es resisteix a anar-se'n del tot, de manera que el cap de setmana tornarem a tenir certa estabilitat. Això sí, a partir de diumenge el canvi de temps serà molt més marcat a Catalunya. Els mapes apunten a dilluns i dimarts passats per aigua, disgustant els amants del Dia de Sant Jordi.

Pluges a la zona a l'est i nevades als Pirineus

De moment, les precipitacions estaran presents aquest dijous a la tarda a l'est de Catalunya. Concretament, i segons el Meteocat, plourà a les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva, Osona, Maresme i Barcelonès. De fet, aquesta matinada passada ja ha plogut de forma lleu al Baix Empordà i a l'àrea de Barcelona.

Mapa de símbols del Meteocat amb el temps de dijous a la tarda

Al Pirineu, serà la Vall d'Aran la més regada per les precipitacions, fins i tot en forma de neu, amb la cota situant-se en els 1.100 metres. En aquest sentit, des de TV3 han informat que, a mesura que avancin les hores, la cota de neu podria baixar fins als 900 metres. En definitiva, el fred tornarà a recordar-nos que encara té força i que el bon temps ha d'esperar una mica.

El vent és un altre dels protagonistes de la jornada, fet que fa que l'efecte hivernal sigui més accentuat. He fet, el Meteocat ha activat avisos per vent a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Cerdanya, Ripollès i Alt Empordà.

També hi ha actius avisos per onatge a tot l'Empordà, tot i que desapareixeran amb el pas de les hores. Per contra, el dia es desenvoluparà sense gaires canvis a Ponent i Les Terres de l'Ebre, exceptuant ratxes de vent en aquest darrer punt.

Un cap de setmana estable

De cara a divendres s'espera novament estabilitat, amb el sol com a protagonista. Pel cap de setmana, dissabte es viurà una jornada de primavera, amb bona temperatura al sol i ambient més fresc a l'ombra.

Mapa de símbols del Meteocat per divendres al matí

I serà de cara a diumenge quan el temps començarà a canviar, per donar pas al temporal previst per a la setmana que ve. En aquest sentit, s'esperen pluges i una baixada de les temperatures a tot el territori català.

Mapa del temps del Meteocat per divendres a la tarda

S'espera, doncs, que el temps en les pròximes hores sigui més d'acord amb l'època de l'any en què vivim. L'estiu, encara que se'n tinguin ganes, ja arribarà en el moment oportú.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: