Imatge de fons d'unes flors grogues a la primavera ajunta una altra imatge de diverses persones passejant abrigades pel carrer amb arbres en flor al seu voltant i una emoticona d'un termòmetre amb fred i calor

EL TEMPS

Avís d'última hora de l'AEMET sobre el temps: canvi brusc a Espanya

L'AEMET preveu per als pròxims dies un descens generalitzat de les temperatures a la major part del país

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa sobre el canvi brusc que experimentarà el temps les pròximes hores. Al llarg d'aquest dimecres les temperatures cauran de manera generalitzada, mantenint-se la tendència de les darreres jornades.

Aquest descens resultarà més significatiu sobretot a Alacant, Múrcia, Almeria, Màlaga i les Balears. Tot i aquesta caiguda, al sud d'Extremadura o a l'oest d'Andalusia, encara superaran els 25ºC. I és que com admeten els experts, serà una setmana de notables contrastos tèrmics entre el nord i el sud, amb fred i calor.

Mapa del temps a Espanya el 17 d'abril

L'AEMET preveu que durant dijous segueixi aquest descens dels termòmetres, amb més fred a zones del sud, centre i Pirineus. Per la seva banda, al nord, sobretot Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc, s'espera un augment tèrmic. Les màximes quedarien en aquestes comunitats entre els 15ºC i 17ºC, igual que a Castella i Lleó.

Mapa del temps a Espanya el 18 d'abril

A Castella-La Manxa i Extremadura oscil·laran entre els 20ºC i els 25ºC, davant dels 20ºC del Mediterrani. Per la seva banda, a Andalusia continuaran depassant els 25ºC.

Mapa del temps a Espanya el 19 d'abril

El pronòstic d'eltiempo.es avança gelades febles sobretot a la nit en àrees de muntanya del nord peninsular des de dimecres. Tot i això, tampoc es descarta que entre dijous i divendres arribin també a l'altiplà nord, amb un ambient més fred.

Mapa del temps a Espanya el 20 d'abril

Aquesta caiguda de les temperatures és deguda a l'arribada d'aire més fred pel nord. Aquesta zona serà la que més acusa el descens tèrmic, encara que amb el pas de les hores s'anirà estenent per la resta del país.

Mapa del temps a Espanya el 21 d'abril

L'AEMET destaca la diferència de valors

L'AEMET recorda que les temperatures seran "més baixes del normal al terç nord i les Balears". Per la seva banda, durant la resta de setmana es presentaran "altes per a l'època al centre i sud peninsular i les Canàries".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 20
Mín. 9
Màx. 23
Mín. 8
BarcelonaMàx. 17
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
ValènciaMàx. 21
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 13
SevillaMàx. 28
Mín. 16
Màx. 28
Mín. 15
SaragossaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 22
Mín. 5
BilbaoMàx. 17
Mín. 7
Màx. 22
Mín. 3
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 10
La CorunyaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 11
BurgosMàx. 13
Mín. 3
Màx. 19
Mín. -1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 24
Mín. 19

Ja de cara al cap de setmana s'espera un repunt del mercuri a la major part de la Península. A més, s'espera que les pluges siguin escasses, resultant "més probables a l'extrem nord, nord-est de Catalunya i Balears". Des de l'AEMET tampoc descarten "xàfecs tempestuosos dispersos a la meitat sud peninsular", apunten a X.

Tuit de l'AEMET amb el temps per a la setmana
➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: