Imatge de fons de diverses persones passejant per un passeig marítim menjant gelat amb la platja plena de fons, a més d'una imatge en primer pla de Jorge Rey, amb diverses emoticones de tempestes i un termòmetre amb un sol
EL TEMPS

Comença el juliol, però no l'estiu per a tot Espanya: les pluges encara no diuen adeu

Temperatures de 40ºC arriben a Espanya en la primera setmana de juliol, però el nord seguirà sota l'anomenat 'fresquet'

Aquesta setmana comencem al mes de juliol. La millora del temps es notarà progressivament fins arribar a un intervingut de mes purament estiuenc. No obstant això, aquesta primera setmana del mes ja ens deixa mapes amb màximes de 40 graus, encara que això serà al sud, on les temperatures ascendiran significativament.

Jorge Rey - El verano se resiste a llegar

Sigues el primer a assabentar-te de les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Tempestes per començar juliol

Avui dilluns 1 esperem fortes tempestes a punts de Catalunya, Comunitat Valenciana, est de Castella-la Manxa, sud d'Aragó i Balears. Per tant, precaució. Màximes d'uns 30 al sud, 28 al centre, 23 al nord i 25 al Mediterrani, excepte a Múrcia on repuntaran als 37 fins i tot.

Dimarts 2 s'espera una mica de nuvolositat al Cantàbric a primeres hores, però en general tranquil·litat. Les temperatures seguiran com dilluns, encara que al sud podran notar un lleuger ascens de les màximes (d'uns 3-4 graus).

Estabilitat i calor a partir de meitat de setmana

Dimecres 3, encara que amb una mica de nuvolositat al Cantàbric, Balears o costa catalana, serà un dia força tranquil també. Màximes de 39 a Còrdova, 35 a Càceres, 33 a Lleida, 29 a Lleó o 20 a Santander.

Dijous 4 apareixeran més núvols per zones del nord de Galícia o a Astúries, sent un presagi del canvi que arribarà. Màximes de 41 a Còrdova, 35 a Madrid, 26 a Barcelona, 31 a Vigo o 22 a Sant Sebastià.

Divendres 5 es notarà l'augment de la nuvolositat fins i tot pel centre, notant-se un cel una mica inestable a zones del nord de Galícia o a Astúries, tot i que sense gaire importància encara. Els valors podran ser de 29 a Màlaga, 40 a Ciudad Real, 35 a Guadalajara, 27 a Barcelona, 25 a Lugo o 27 a Bilbao.

El cap de setmana del 6-7 de juliol ens deixarà pluges al Cantàbric i nuvolositat pel nord. Les màximes baixen de forma generalitzada, tot i que serà un descens d'un parell de graus, excepte al Cantàbric on fins i tot podrà ser de 5 o 6 graus.

Tot seguit els deixem amb un mapa de les precipitacions acumulades per aquesta setmana de l'1 de juliol.

Mapa meteorològic de la península ibèrica i les illes Balears mostrant precipitacions a diferents intensitats de blau.

Ja saps, compte amb el sol i amb les tempestes avui dilluns. Gràcies i fins d'aquí a una setmana.

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves xarxes socials i rebre abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: