Muntatge de fotos d'un home subjectant un paraigua i al costat un cotxe blau circulant sota la pluja
EL TEMPS

Avís del Meteocat per a les pròximes hores a Catalunya: 5 comarques en alerta

Sembla que l'estiu es resisteix a arribar a Catalunya: El Meteocat posa en alerta cinc comarques per intensitat de pluja

El temps d'aquest diumenge serà força tranquil, predominant el sol a la major part de Catalunya. Tot i això, a partir de la tarda, s'esperen pluges al Pirineu i a la meitat occidental.

La jornada ha començat amb un ambient agradable i clar a la majoria de les regions. A mesura que avanci la tarda, la nuvolositat anirà en augment a les àrees muntanyenques i a la meitat occidental, on es produiran alguns xàfecs.

A la tarda, les pluges al Pirineu i la meitat occidental podrien ser moderades, encara que no s'espera que siguin gaire intenses. En contrast, les regions orientals i les zones costaneres gaudiran de cels més clars i un ambient més càlid.

El Meteocat activa alertes per pluges intenses per aquest dilluns

Dilluns començarem el mes de juliol amb un nou canvi de temps. Durant el matí, les pluges es concentraran més a l'oest, al centre i al sud del país, amb alguns ruixats o tempestes fortes.

Especialment entre la costa de Barcelona i el Camp de Tarragona. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes grogues per intensitat de pluges a cinc comarques del territori.

Aquestes són la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià. A la tarda, les precipitacions es desplaçaran principalment a les comarques de Girona i el Pirineu. Mentre que a la resta del territori s'obriran clarianes.

Mapa del temps a Catalunya per al dilluns 1 de juliol al matí, mostrant núvols i pluges a diverses regions.

L'ambient serà més fresc durant el matí i el migdia, i més càlid a la tarda a l'oest i al sud. La resta de la setmana sembla que estarà assolellat, amb temperatures al voltant del que és normal per a aquesta època de l'any.

Una setmana inestable

El pronòstic meteorològic per al començament de juliol indica un patró variable, amb una combinació de precipitacions i períodes assolellats. Dilluns a la matinada es caracteritzarà per pluges que afectaran principalment l'oest, centre i sud del país.

Les tempestes més fortes es preveuen entre la costa de Barcelona i el Camp de Tarragona, on els ruixats podrien ser intensos.

L'inici del juliol portarà un clima variat, amb pluges al principi i un ambient més assolellat i fresc a mesura que avanci la setmana. Les temperatures diürnes seran moderades, evitant onades de calor intenses, mentre que les nits proporcionaran un respir fresc a l'interior.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: