Cotxes circulant per una carretera inundada sota la pluja amb un gràfic d'advertiment meteorològic en primer pla.
EL TEMPS

Avís urgent del Meteocat per a les pròximes hores: mitja Catalunya està en alerta

Les pluges arriben amb força durant el primer dia de juliol i diverses zones tindran precipitacions aquesta setmana

Les pluges són les encarregades de donar la benvinguda al mes de juliol a Catalunya. El Meteocat ha informat que un total de 20 comarques de Catalunya estan en alerta aquest dilluns per fortes tempestes.

La jornada ja ha començat amb la part oest de la regió encapotada i amb pluges. Tot i això, serà a partir del migdia quan s'espera l'arribada dels xàfecs més forts. En aquest cas, les precipitacions més intenses tindran lloc al nord de Catalunya.

El Meteocat posa en alerta més d'una quinzena de comarques per pluges

El Meteocat ha activat l'alerta taronja a diverses comarques de la demarcació de Girona i Barcelona. Concretament, a partir del migdia les pluges arribaran amb força al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Selva, Garrotxa, Ripollès, Moianès, Osona, Lluçanès, Berguedà i Bages. En les esmentades comarques el Meteocat ha activat el perill 4 sobre 6 i les pluges aniran acompanyades de tempestes entre les 12 i les 18 hores.

Per la seva banda, s'han activat avisos més lleus per al Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà. Això sí, en aquestes darreres comarques els xàfecs seran molt més lleus i es combinaran amb estones de sol i núvols.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions per a la tarda del dilluns, 1 de juliol de 2024, incloent sol, núvols, pluja i tempestes.

Catalunya continuarà registrant precipitacions

Les pluges no seran cosa d'una tarda i, seguint la tendència de les darreres setmanes, s'allargaran uns dies més. En aquest sentit, des del Meteocat preveuen que dimarts també segueixin les precipitacions a algunes zones de Catalunya.

Novament, serà a la tarda i al nord-est del territori català. De fet, la comarca d'Osona és on es preveu que caiguin les tempestes més fortes, encara que, de moment, no hi ha cap alerta activada. A la resta del territori seguirà la presència de núvols i podria caure alguna precipitació més aïllada al Ripollès i la Selva.

Una pluja que arriba en bon moment

Tot i que el fet que plogui en ple mes de juliol no és una bona notícia per als que volen gaudir de l'estiu a la platja, la veritat és que Catalunya ho necessita. Així ho repeteix el meteoròleg Francesc Mauri des de fa mesos. Els embassaments encara se'n ressenten d'una sequera que ha assotat amb força el país i és més necessari que mai que plogui.

De fet, l'home del temps de TV3 celebra els bons registres de precipitacions sempre que hi ha algun temporal. Que hi hagi un ambient humit i que la calor no sigui asfixiant és també una bona dada per a la natura. Tot i això, l'estiu ja està en plena expansió i els banyistes esperen que la previsió canviï per poder gaudir d'unes merescudes vacances.

➡️ El Temps

Més notícies: