Primer pla de Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena'
EL TEMPS

Fortes pluges i nevades arriben a Espanya amb una onada d'aire fred

"Per Sant Andreu (30 de novembre), la neu pels peus", aquesta setmana ens espera un temps inestable amb pluges generalitzades i la possible arribada de neu a diversos punts

Les boires en comunitats com Extremadura o Castella i Lleó han estat molt comunes aquests dies. També hem vist l'arribada de gelades, tot i que, en general, han estat suaument.

El Tiempo, con Jorge Rey - Llega la inestabilidad. La predicción para la semana del 27 de noviembre.

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

Noves borrasques

Ara, però, esperem l'arribada de diversos fronts que ens portin de nou les pluges al cel espanyol.

Mapa de l'AEMET de dimecres 29 de novembre de 2023
Previsió de l'AEMET pel dimecres 29 al matí | AEMET

Durant els primers dies d'aquesta setmana fins dimecres esperem cels una mica inestables a zones del nord i oest, sobretot al nord. Però a partir de dijous arribarà el gran canvi, quan arribi una borrasca pel nord i una altra per Portugal.

Això provocarà, en àrees del Sistema Central, fortes tempestes que ens puguin deixar acumulacions de fins a 50 litres. A altres zones com a Andalusia, Castella i Lleó o Castella-la Manxa esperem acumulacions d'uns 20 o 30 litres.

Mapa de l'AEMET amb la previsió pel dijous 30 de novembre
Previsió de l'AEMET pel dijous 30 al matí | AEMET

A partir de divendres la cosa es relaxaria, algunes pluges quedarien al cantàbric o a la zona SE de la península. El temps s'estabilitzarà durant el cap de setmana a Espanya, sobretot diumenge quan tendeixi a desaparèixer la inestabilitat del cantàbric.

A més, esperem l'arribada de nevades que sobretot seran importants a les muntanyes del nord i del centre peninsular. Destacant les que es donen als Pirineus i a la Serralada Cantàbrica.

Encara que aquestes s'esperin a cotes altes, durant la jornada de divendres i dissabte podrien arribar a baixar puntualment les cotes. Sobretot ho farien a les hores diürnes, podent caure els primers flocs a cotes mitjanes per diferents punts del nord i centre.

Precipitacions acumulades

A la zona nord no s'espera que aquesta setmana les pluges arribin de manera especialment intensa. Tot i això, les acumulacions podran superar els 50 litres. De fet, a la zona costanera podrien arribar a acumular fins i tot més de 90 litres, això com a conseqüència a la persistència de la inestabilitat sobre aquests punts.

Precipitacions acumulades durant els propers 10 dies a la península
Precipitacions acumulades durant els propers 10 dies a la península | windy.com

No obstant això, a la zona del Llevant i de les Illes Canàries orientals la quantitat de pluja esperada és poca i fins i tot nul·la. A les Illes Canàries s'espera l'arribada d'inestabilitat durant la jornada de divendres.

Precipitacions acumulades durant els propers 10 dies a les illes canàries
Precipitacions acumulades durant els propers 10 dies a les illes canàries | windy.com

Les temperatures

Fins dimecres s'esperen temperatures de tardor, una mica fresques a zones del nord i centre. Dijous començaran a baixar al nord i centre peninsular, amb màximes que puguin assolir els 8ºC a Burgos, els 12ºC a Madrid, els 17ºC a Còrdova o els 23ºC a València. Divendres descendirien uns dos o tres graus per tota la península, i fins a sis graus a la costa mediterrània espanyola.

Durant el cap de setmana les màximes baixaran una mica més a zones de Castella i Lleó o Navarra. Les màximes seran baixes, de tan sols 7ºC a la ciutat de Burgos, 4ºC a Sòria o 8ºC a Pamplona.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats d'Espanya


CIUTAT

T.ª DIMARTS

T.ª DIMECRES

MADRID
 Màx. 14


 Mín. 9

Màx. 14
Mín. 10

BARCELONA
Màx. 19
Mín. 14

Màx. 19
Mín. 13

VALÈNCIA
Màx. 23
Mín. 15

Màx. 24
Mín. 15

SEVILLA
Màx. 20
Mín. 11

Màx. 20
Mín. 11

SARAGOSSA
Màx. 17
Mín. 9

Màx. 19 
Mín. 7

BILBAO
Màx. 15
Mín. 11

Màx. 21
Mín. 10

PALMA DE MALLORCA
Màx. 19
Mín. 13

Màx. 20
Mín. 12

A CORUNYA
Màx. 17
Mín. 13

Màx. 18
Mín. 13

BURGOS
Màx. 11
Mín. 3

Màx. 14
Mín. 8

LAS PALMAS DE GRAN CANÀRIA
Màx. 24
Mín. 19

Màx. 24
Mín. 17

El dissabte i el diumenge ens portaran de nou les gelades . Mínimes que podran arribar als -5ºC al Sistema Ibèric, per exemple, a Sòria, així com els -2ºC o -3ºC a diversos punts de Castella i Lleó.

Fins i tot, s'assoliran els -4ºC o menys en àrees dels Pirineus. La zona de l'interior dels Pirineus podrà arribar a experimentar mínimes de fins i tot -7ºC o -9ºC graus sota zero.

Segueix Jorge Rey a Instagram , Facebook o Twitter per no perdre't cap de les seves prediccions del temps!