Fotomuntatge d'una dona al capdavant tapada i patint un temporal de vent, i al fons unes palmeres en una platja afectades pel vent

El Meteocat activa alertes taronges i grogues per fort vent: on afectarà

Diverses comarques estan en alerta per fortes ratxes de vent a partir d'aquest dimecres

Finalment hem deixat enrere les temperatures més caloroses, típiques de l'estiu. I amb l'arribada al novembre sembla que la tardor cada cop entra amb més força.

I és que després d'uns dies on hi ha hagut una baixada notòria de les temperatures, el Meteocat ha activat les alertes grogues i taronges per un nou temporal de vent a Catalunya.

A partir d'aquest dimecres, 1 de novembre, a la tarda, i especialment a partir de demà dijous, diverses comarques del territori patiran nous episodis de vent. Aquests també podrien anar acompanyats localment de precipitacions lleus i moderades.

El Meteocat alerta d'un nou episodi de vent

Així ho ha advertit el Meteocat, que ha activat l'alerta a partir d'aquest dimecres, 1 de novembre, a la tarda per a diverses comarques del país. Concretament, afectarà cotes altes, amb una intensitat que va des de lleu a moderada.

Les comarques afectades per les ratxes de vent aquest dimecres són el Ripollès, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran.

Fotografia del mapa del Meteocat amb alertes grogues per vent per dimecres, 1 de novembre de 2023
Aquest dimecres el vent només afectarà algunes comarques de Lleida | Meteocat

De cara a dijous al matí, però, la intensitat de les ratxes de vent es preveu més gran, per la qual cosa gran part del territori es veurà afectat, segons ha alertat el Meteocat.

"Dos fronts creuaran Catalunya, un de cara dijous que deixarà, sobretot, vent i una forta baixada de la temperatura. L'altre creuarà dissabte. En tots dos casos, no s'espera gaire quantitat de precipitació acumulada, a excepció del Pirineu" , ha alertat el Meteocat.

Especialment, el temporal s'encebarà amb el Pirineu i el quadrant nord-est de Catalunya, on hi ha previstes alertes taronges al Ripollès, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran.

Fotografia del mapa del Meteocat amb alertes grogues i taronges per vent per dijous, 2 de novembre de 2023 a la tarda
Durant el dijous, les ratxes de vent seran més notòries a gran part del territori català | Meteocat

Tampoc no se salvaran comarques de Barcelona, Girona o les Terres de l'Ebre. El Meteocat ha llançat una alerta groga per fortes ratxes de vent a la Garrotxa, Osona, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Moianès, el Lluçanès, el Berguedà, el Bages, el Baix Llobregat , el Solsonès, l'Anoia, l'Alt Urgell, la Segarra, l'Urgell, la Noguera, el Pla d'Urgell, el Segrià, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

A la tarda, les ratxes es tornaran menys intenses al Pirineu i al quadrant nord-est, però continuarà gran part del territori en alerta groga, fins i tot la majoria de comarques de Tarragona.

Fotografia del mapa del Meteocat amb alertes grogues per vent per dijous, 2 de novembre de 2023 a la tarda
Les ratxes fortes de vent afectaran pràcticament tot Catalunya | Meteocat

El Meteocat també ha advertit d'alertes taronges per l'estat de la mar a pràcticament tota la costa catalana durant tot dijous.

Vent sí, però poca pluja

Tot i el temporal de vent a gairebé tot el territori català, les pluges seran més aviat escasses. Durant la matinada de dijous, es produirien algunes precipitacions lleus o moderades al sud del Pirineu i Prepirineu occidental.

Serà a la tarda quan la pluja es podria estendre a qualsevol punt de Catalunya. No obstant això, la quantitat de pluja acumulada serà poc abundant o localment abundant al sud del Pirineu o al sector occidental.