Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera mullada, amb pluja, a més de diverses emoticones de núvols amb pluja i tempesta

EL TEMPS

Catalunya i 11 comunitats més en què plourà els pròxims dies: adeu a l'estiuet

Les pluges protagonitzaran la setmana a gran part del nord peninsular, encara que també arribaran fins a zones de l'est

Les pluges dels pròxims dies ens acomiadaran de l'estiuet que ens ha acompanyat durant les darreres jornades. L'entrada d'un tàlveg entre dilluns i dimarts injectarà aire més fred al nord peninsular, contribuint a generar més precipitacions. De fet, s'espera la presència d'aigua des de la costa del nord de Galícia fins als Pirineus.

No es lliuraran, per tant, Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, Aragó ni Catalunya. Fins i tot no es descarta que durant aquesta arrencada de setmana es produeixin tempestes. Serien més probables a l'est de Castella-la Manxa, sud d'Aragó i interior de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

La situació serà molt semblant durant dimarts, amb la cua del front ja molt desgastat. Deixarà pluges febles al nord de Galícia, Cantàbria, el País Basc i l'entorn pirinenc, recull la previsió d'eltiempo.es.

Mapa del temps d'Espanya del 15 d'abril

Amb vista a dimecres, es mantindran aquestes pluges sobretot a l'extrem nord, amb fenòmens tempestuosos al nord-est del territori català. Caldrà estar atents a l'evolució dels models, però tot fa indicar que un altre tàlveg portaria més núvols i pluges a la Península.

Mapa del temps a Espanya el 16 d'abril

Se situaria entre dijous i divendres al nord-oest peninsular i Balears. Això provocaria un increment de la inestabilitat en aquestes zones.

Mapa del temps a Espanya el 17 d'abril

Les pluges podrien anar acompanyades de tempestes en punts de l'est peninsular, com ara la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Catalunya, l'est d'Andalusia i les Balears. En qualsevol cas, amb vista al segon tram de la setmana, la incertesa és molt alta i les previsions podrien patir variacions.

Mapa del temps a Espanya el 18 d'abril

Suposen bones notícies aquestes pluges a zones de l'est, molt castigades per la sequera. En qualsevol cas, els registres que s'anotin durant aquests dies estaran per sota del que és habitual per a aquesta època de l'any.

Mapa del temps a Espanya el 19 d'abril

Les pluges conviden a un canvi de temps

Les pluges protagonitzaran el temps dels pròxims dies a gran part de la Península. Ens espera una setmana amb més núvols, ambient més fresc i precipitacions.

L'entrada d'aire més fred es notarà principalment al terç nord, i de manera puntual al Mediterrani. Però en altres llocs d'Espanya, els termòmetres encara es mantindran a l'alça, com passarà a capitals com Sevilla. A mitjan setmana, les màximes arribarien fins als 30ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 26
Mín. 13
Màx. 21
Mín. 10
BarcelonaMàx. 18
Mín. 15
Màx. 17
Mín. 15
ValènciaMàx. 23
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 14
SevillaMàx. 32
Mín. 14
Màx. 31
Mín. 14
SaragossaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 9
BilbaoMàx. 14
Mín. 10
Màx. 15
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 22
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 10
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 14
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 5
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 26
Mín. 18
Màx. 25
Mín. 18

A ciutats com Bilbao passaran dels gairebé 30ºC del cap de setmana, als 15ºC d'aquest començament de setmana.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: