Un fons de bitllets d'un euro, amb un home amb les mans al cap i gest de sorpresa, i al cercle una cartera amb diners
ECONOMIA

La Seguretat Social explica com pots començar a cobrar aquesta ajuda de 600 euros

La Seguretat Social avisa que els solters també tenen dret a sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital

L'Ingrés Mínim Vital (IMV) és un ajut econòmic que ofereix la Seguretat Social. Es destina a garantir un nivell mínim d'ingressos a les llars en situació de vulnerabilitat. Tot i que moltes vegades es pensa que només les famílies poden accedir a aquesta prestació, els solters també tenen dret a sol·licitar-la.

Per gaudir d'aquesta ajuda cal complir amb una sèrie de requisits, on el primer és l'edat. Cal tenir entre 23 i 65 anys, llevat que tinguis menors al teu càrrec, cas en què l'edat mínima es rebaixa. També és obligatori que hagis residit a Espanya de manera legal durant almenys l'any anterior a la sol·licitud.

Pel que fa a la situació econòmica, t'has de trobar en una situació de vulnerabilitat. La Seguretat Social s'encarregarà de comprovar que els ingressos i les rendes anuals de l'any anterior siguin inferiors a la renda garantida per l'IMV. Una persona sola, per exemple, el seu patrimoni net no ha de superar els 16,614 euros.

Imatge de fons d´una persona mirant factures en un ordinador i una altra d´unes mans amb molts bitllets d´euros

També es tindrà en compte la independència. En cas de viure sol, exigiran que ho hagis fet al marge dels teus pares durant almenys tres anys abans de la sol·licitud.

A més, cal haver sol·licitat prèviament totes les prestacions i pensions a les quals tinguis dret. L'Ingrés Mínim Vital es presenta com el darrer recurs a demanar.

Com demanar l'ingrés mínim vital?

El procés de sol·licitud d'aquesta prestació es pot fer de maneres diferents. La més freqüent és per la via online, a la seu electrònica de la Seguretat Social. Si no disposeu de certificat, haureu d'emplenar un formulari amb les vostres dades personals i la documentació que us requereixin.

També és possible realitzar la sol·licitud per correu ordinari usant el formulari oficial disponible a la web de la Seguretat Social. Una altra opció és acudint en persona a una oficina.

Imatge de fons d´un cartell de la Seguretat Social i una imatge d´un home amb gest pensatiu

L'import d'aquest ajut no és el mateix per a tots els sol·licitants. Dependrà dels seus ingressos i de la situació econòmica. Per a una sola persona, l'ingrés mínim garantit és de 604,21 euros al mes aquest any.

La Seguretat Social ofereix l'Ingrés Mínim Vital com a ajuda essencial per a aquells que es troben en una situació econòmica difícil. Els solters també es poden beneficiar d'aquesta prestació sempre que compleixin els requisits d'edat, residència, situació econòmica i autonomia.

➡️ Economia

Més notícies: