Imatge de fons d'una dona asseguda a terra amb gest seriós, i una altra imatge d'un metge atenent un pacient
ECONOMIA

Advertiment de la Seguretat Social als pares amb fills: compte a partir d'aquesta edat

La Seguretat Social convida els pares a prendre una decisió respecte a la cobertura sanitària dels seus fills

La Seguretat Social ha llançat un advertiment important per a totes les famílies. Els fills que fan 26 anys es poden quedar sense assistència sanitària. Aquesta mesura ha generat preocupació entre molts pares i joves que depenen del sistema públic de salut.

La normativa vigent de la Seguretat Social així ho Revela. Indica que els fills que arriben a aquesta edat deixen d'estar coberts per l'assistència sanitària a través dels progenitors.

Imatge mostrant un metge fent un informe i una foto destacada a l'esquerra d'uns bitllets d'EURO

Per què s'aplica aquesta norma?

La mesura s'aplica perquè a partir dels 26 anys es considera que els fills han de ser independents i responsables de la seva pròpia sanitat. La Seguretat Social estableix aquesta edat com a límit per fomentar l'autonomia i la responsabilitat individual en l'accés als serveis de salut.

Si el teu fill està a punt de fer 26 anys, és important que prenguis mesures per assegurar que no es quedi sense assistència sanitària. Aquí et deixem algunes opcions:

- Afiliació individual a la Seguretat Social: El teu fill es pot donar d'alta a la Seguretat Social com a beneficiari individual. Per això, haurà de complir certs requisits, com ara estar treballant i cotitzant el sistema.

- Assegurança privada de salut: Una altra opció és contractar una assegurança privada de salut. Hi ha moltes companyies que ofereixen plans de salut adaptats a les necessitats dels joves.

- Inscripció al sistema sanitari públic: Si el teu fill no té ingressos suficients, pot inscriure's al sistema sanitari públic com a persona sense recursos. Per fer-ho, heu d'acudir al vostre centre de salut i presentar la documentació necessària.

Dona refredada sonant-se el nas amb el fons d'una persona rascant-se el braç

La Seguretat Social recorda que quedar-se sense assistència sanitària pot tenir conseqüències greus. Sense cobertura, el teu fill no podrà accedir a consultes mèdiques, tractaments ni medicaments subvencionats. A més a més, en cas d'emergència, els costos poden ser molt elevats.

Per això, és crucial prendre mesures abans que faci 26 anys.

Què persegueix aquesta mesura?

La mesura de la Seguretat Social cerca equilibrar el sistema de salut i fomentar la independència dels joves. Tot i això, també ha generat crítiques. Moltes famílies consideren que 26 anys és una edat primerenca per deixar de rebre assistència sanitària, especialment en un context econòmic difícil.

A més, alguns joves encara estan estudiant o no tenen els ingressos necessaris per costejar una assegurança privada.

L'advertència de la Seguretat Social sobre l'assistència sanitària per a fills de més de 26 anys és un recordatori important per a totes les famílies. És crucial estar informat i prendre les mesures necessàries per assegurar que els teus fills no es quedin sense protecció sanitària. I

➡️ Economia

Més notícies: