Muntatge amb una imatge de fons d'un edifici de la Seguretat Social i un home espantat
ECONOMIA

La Seguretat Social alerta del missatge que pots rebre i has d'esborrar immediatament

La Seguretat Social adverteix d'un intent d'estafa mitjançant SMS on tracten de fer-se amb les vostres dades personals

La Seguretat Social llançava recentment un advertiment urgent a tots els ciutadans. Es coneixia que un nou intent d'estafa circulava a través de missatges de text. Aquest frau, conegut com a phishing, busca enganyar les persones perquè proporcionin informació personal i financera.

En el contingut dels missatges esmentats els delinqüents suplanten la Seguretat Social. Sol contenir un enllaç i un text que pot variar, però generalment inclou frases com “tens un pagament pendent” o “verifica la teva informació”. En fer clic a l'enllaç, es redirigeix a una pàgina web falsa que imita el lloc oficial de l'organisme estatal.

En aquesta pàgina, se sol·licita als usuaris que ingressin dades personals, com ara el número de la Seguretat Social, informació bancària i altres detalls sensibles.

Imatge de fons d'una persona amb un mòbil a les mans, escrivint, i una altra persona amb gest dubtós i uns interrogants sobre el cap

Qualsevol persona que rebi aquest missatge pot ser víctima de l'estafa. Tot i això, els més vulnerables solen ser aquells que no estan familiaritzats amb les tècniques de pishing o que no tenen coneixements avançats de tecnologia. Persones grans i aquells que estan esperant algun tipus de comunicació de la Seguretat Social són els més propensos a caure al parany.

Què heu de fer si rebeu el missatge?

Al marge dels coneixements i de l'edat, qualsevol persona pot ser víctima d'aquests delinqüents. Per evitar-ho, és especialment important insistir en la prevenció. Per això, la Seguretat Social dona una sèrie de recomanacions.

- No feu clic a l'enllaç: El més important és no interactuar amb el missatge. No feu clic a cap enllaç ni responeu al missatge.

- Esborra el missatge immediatament. Quan identifiqueu que es tracta d'una estafa, suprimiu el missatge de la safata d'entrada.

- Informa la Seguretat Social. Pots reportar el missatge a la Seguretat Social a través de la seva pàgina web oficial o trucant al número d'atenció al client. Això ajudarà les autoritats a prendre mesures contra els estafadors.

- Verifica la teva informació. Si teniu dubtes sobre l'autenticitat de qualsevol comunicació de la Seguretat Social, visiteu el vostre lloc web oficial o contacteu-hi directament. No confiïs en enllaços o números de telèfon proporcionats en missatges sospitosos.

Muntatge d´una dona en trucada i un lladre amb un ordinador

Consells per evitar ser víctimes de pishing

Per no ser víctima de pishing és important que desconfiïs de missatges no sol·licitats. La Seguretat Social mai no us demanarà informació personal o financera a través de missatges de text.

Si decidiu visitar un enllaç, assegureu-vos que la URL comença amb "https://" i que el domini és l'oficial de la Seguretat Social. Assegureu-vos també que el dispositiu mòbil i les aplicacions de seguretat estiguin actualitzats per protegir-vos contra amenaces.

➡️ Economia

Més notícies: