Muntatge d'un home fent una moneda dins d'una gerra

SOCIETAT

La Seguretat Social té males notícies: els pensionistes que no tindran paga extra

No tots els pensionistes cobraran la paga extra el pròxim mes de juny, adverteix la Seguretat Social

Milions de pensionistes espanyols tenen entre cella i cella aquell dia en què cobraran més del que és habitual de la seva pensió. Ens referim, és clar, a la paga extra de juny corresponent a aquest increment semestral per part de la Seguretat Social.

Cal recordar que, a més de la paga extra d'estiu del juny, al novembre es cobra l'extra de Nadal. Així, és majoritari el cobrament de la pensió en 14 pagues, encara que molts ho fan en només 12.

Això sí, cal deixar clar que no per cobrar aquesta pensió en 12 ocasions es percebrà menys, sinó que està distribuït a les diferents mensualitats de l'any. Amb tot, el que han de conèixer milers de pensionistes a Espanya és que no cobraran la paga extra en cap cas, avisa la Seguretat Social.

La Seguretat Social adverteix milers de pensionistes: no cobraran la paga extra del juny

Estem parlant d'aquells pensionistes la prestació dels quals deriva d'accidents de feina i malalties professionals. Hi ha les pensions d'incapacitat permanent i aquells que reben pensions de mort i supervivència. Ens referim a les pensions de viduïtat, orfandat o pensió a favor de familiars.

Tampoc no s'oblida la Seguretat Social d'aquelles pensions derivades d'accidents de treball o de malaltia professional del causant. Amb tot, tots ells no tindran l'oportunitat de cobrar la paga extra el pròxim mes de juny. Però hi ha un motiu de pes per no tenir aquest extra, un que sí que reben la resta de pensionistes de la Seguretat Social.

La raó per la qual molts pensionistes no tenen paga extra dues vegades a l'any

El motiu pel qual cobren en 12 mensualitats, ha deixat caure l'Institut de Pensions de BBVA, és la manera de calcular la base reguladora i la pensió que reben aquests ciutadans. Si ens referim a les pensions generades per accidents de treball i malalties professionals, aquesta paga extra ja s'ha calculat prèviament. 

La veritat és que aquest extra és dins del càlcul de la base reguladora de la pensió. Per això, no suposarà cap perjudici per a aquests pensionistes no veure al banc l'abonament de l'extra del juny, en poc menys de dos mesos.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: