Seu de la Seguretat Social i una noia amb gest pensatiu
ECONOMIA

Mitja Espanya pren nota del darrer missatge de la Seguretat Social als treballadors

La Seguretat Social recorda la importància d'estar donat d'alta com a treballador i com es pot consultar des de casa

Saber si estem donats d'alta com a treballadors a la Seguretat Social és una qüestió fonamental per a qualsevol a Espanya. Garanteix l'accés a beneficis com l'atenció mèdica, les prestacions per desocupació i la jubilació.

Resulta especialment important que, de tant en tant, comprovis la teva situació a la Seguretat Social. Es recomana fer-ho almenys una vegada a l'any o amb més regularitat, si canvies de feina sovint. Per això, tens la possibilitat de fer la consulta a través de la vida laboral.

Imatge de fons d´un cartell de la Seguretat Social i una imatge d´un home amb gest pensatiu

Per què és important saber si estàs donat d'alta a la Seguretat Social?

Estar donat d'alta a la Seguretat Social resulta crucial per diverses raons: En primer lloc, per poder gaudir de prestacions en cas de quedar-se sense feina. També et garantirà atenció mèdica en el sistema públic.

Però tampoc cal oblidar que cada dia que es treballa i s'està cotitzant compta per a la teva futura pensió. A més a més, l'alta protegeix en cas d'accidents laborals i malalties professionals.

Com saber si estàs donat d'alta a la Seguretat Social?

Hi ha diverses maneres de verificar si estàs donat d'alta a la Seguretat Social.

1. A través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social

La manera més ràpida i directa és a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Visita la pàgina web oficial de l'organisme i identifica't. Pots fer-ho mitjançant certificat digital, Cl@ve PIN o amb usuari i contrasenya.

Un cop dins, cerca l'opció 'Informe de vida laboral'. Aquest document us mostrarà tots els períodes en què has estat donat d'alta.

Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

2. A través de l'app de la Seguretat Social

La Seguretat Social també té una aplicació mòbil. Descarrega-la i inicia sessió. Utilitza el teu certificat digital, Cl@ve PIN o usuari i contrasenya. Consulta la teva vida laboral: Igual que a la Seu Electrònica, cerca l'opció 'Informe de vida laboral'.

3. Trucant per telèfon

Una altra opció és trucar al telèfon d'atenció al ciutadà de la Seguretat Social. El número és 901 50 20 50. No t'oblidis de tenir a mà el teu número de la Seguretat Social i el teu DNI.

4. Acudint a una oficina de la Seguretat Social

Si preferiu el tracte personal, podeu acudir a una oficina de la Seguretat Social. No t'oblidis de portar el teu DNI i, si és possible, demana hora per evitar esperes.

Si no saps si estàs donat d'alta a la Seguretat Social, cal actuar ràpidament. Informa el teu ocupador, ja que és la seva responsabilitat donar-te d'alta. Si no ho fa, pots denunciar la situació davant Inspecció de Treball.

➡️ Economia

Més notícies: