Un home amb expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans, mentre que al fons es veuen bitllets i monedes d'euro.
ECONOMIA

La moneda d'1 euro que desitjaràs tenir a la teva cartera quan sàpigues quant val

Mantenir un ull atent a la teva cartera podria portar-te una gran alegria si trobes una d'aquestes monedes rares

T'imagines trobar una moneda d'1 euro a la teva cartera que podria valer entre 360 i 400 euros? Això no és un somni, és una realitat per a aquells que tenen la moneda d'1 euro de Mònaco de l'any 2007 amb la cara del príncep Albert II.

Aquest petit tresor ha esdevingut una joia per als col·leccionistes a causa de la seva raresa i les peculiaritats de la seva fabricació.

Una dona amb expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans mentre observa un manat de bitllets a la mà d'una altra persona, amb un fons de monedes.

Què fa especial aquesta moneda?

La moneda d'1 euro de Mònaco de 2007 és única perquè no té les marques als costats que solen caracteritzar les monedes d'euro.

Aquest error d'encunyació la va fer extremadament rara, ja que va ser retirada del mercat poc després de ser emesa. Només es poden trobar actualment 2.000 exemplars, cosa que la converteix en una peça molt buscada pels numismàtics.

El valor de la raresa

El mercat de col·leccionistes està disposat a pagar una quantitat significativa per aquesta moneda a causa de la seva escassetat. Actualment, es ven entre 360 i 400 euros, un preu que pot semblar sorprenent per a una moneda d'1 euro.

Muntatge de la moneda d'1 € del 2007 del príncep Albert II de Mònaco en un fons difuminat de monedes

La demanda de peces rares i úniques sempre ha estat alta, i al món de la numismàtica, l'oferta limitada d'aquestes monedes fa que el seu valor es dispari.

Com identificar aquesta moneda?

Per saber si tens aquesta valuosa moneda a la teva cartera, has de buscar l'efígie del príncep Albert II a l'anvers. A més, la clau és l'absència de marques als costats de la moneda, un detall que la diferència de les altres monedes d'euro.

Si en trobes una, és molt recomanable que la mantinguis en bones condicions, ja que l'estat de conservació també influeix en el seu valor.

Muntatge d'uns empresaris estrenyent-se les mans i les muntanyes de monedes d'euro

A més de la moneda d'1 euro de Mònaco, hi ha altres monedes al mercat que han assolit valors sorprenents. Monedes amb errors d'encunyació, edicions limitades o aquelles que commemoren esdeveniments especials són molt valorades. Per exemple, certes pessetes espanyoles també han assolit preus elevats en subhastes i vendes privades.

Així que, si tens pessetes, euros o un altre tipus de monedes a casa, especialment aquelles que semblen diferents o especials, val la pena revisar-les amb deteniment.

Podries estar assegut sobre una petita fortuna sense saber-ho. La moneda d'1 euro de Mònaco del 2007 amb la cara del príncep Albert II és un recordatori que, de vegades, el valor real de les coses pot ser molt més gran del que aparenten.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: