Home gran amb camisa a quadres mirant sorprès el telèfon mòbil amb monedes d'euro al fons.
ECONOMIA

Si tens aquesta buscada moneda d'1 euro a la butxaca, podries guanyar molts diners

La moneda d'1 euro encunyada a Portugal té un error que l'ha convertit en valuosa

Al fascinant món de la numismàtica, algunes monedes poden assolir valors sorprenents a causa d'errors en la seva encunyació.

Un cas destacat és el d'una moneda d'1 euro encunyada a Portugal el 2008, que presenta un mapa d'Europa incomplet i equivocat. Aquest petit detall fa que la moneda pugui arribar a valer uns 105 euros al mercat numismàtic, molt més que el seu valor nominal.

Imatge de fons de diverses monedes d?un euro i una altra imatge d?un home sorprès

La moneda d'1 euro amb un mapa erroni

Aquesta moneda d'1 euro va ser encunyada a Portugal l'any 2008. El que la fa especial és un error en la representació del mapa d'Europa al revers.

En lloc de mostrar el mapa complet d'Europa, com és habitual, aquesta moneda presenta un mapa incomplet on falten alguns països que es van unir a la Unió Europea uns anys abans. Aquest error la converteix en una peça de col·leccionista molt buscada.

Per què és tan valuosa?

El valor d'una moneda al mercat numismàtic depèn de diversos factors, incloent-hi la seva raresa, l'estat de conservació i la demanda entre els col·leccionistes.

Moneda d'un euro de Portugal de 2008 amb bitllets i monedes de fons.

En el cas de la moneda d'1 euro de Portugal de 2008, la seva raresa a causa de l'error d'encunyació i la bona conservació són les raons principals del seu alt valor. Les monedes amb errors d'encunyació solen ser molt apreciades pels col·leccionistes, ja que representen peces úniques que no es troben fàcilment.

Com identificar la moneda valuosa

Per identificar aquesta moneda valuosa, has de buscar una moneda d'1 euro encunyada a Portugal el 2008. Després, examina el revers de la moneda i compara el mapa d'Europa amb el d'una moneda normal d'1 euro. Si notes que el mapa està incomplet i falten alguns països, és probable que tinguis a les mans una d'aquestes monedes rares.

En aquest cas, el millor és avaluar-ne l'estat de conservació i considerar consultar-la amb un expert en numismàtica. Els experts poden autenticar la moneda i ajudar-te a determinar el seu valor al mercat actual.

A més, plataformes en línia i cases de subhastes poden ser bons llocs per vendre-la. Recorda que la demanda per aquestes monedes pot variar, per la qual cosa és important estar ben informat i tenir paciència per obtenir el millor preu possible.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: