Una dona amb expressió de sorpresa assenyala cap a banda i banda, amb un fons de monedes d'euro.
ECONOMIA

La moneda d'1 cèntim que pots tenir i et fa milionari de la nit al dia

Si tens aquesta moneda entre les teves possessions, podria ser la clau a una fortuna inesperada

Alguna vegada has trobat una moneda d'1 cèntim a terra i has pensat que no valia la pena recollir-la? Doncs resulta que podries haver deixat passar una fortuna.

Així és, hi ha una moneda d'1 cèntim d'euro que et pot fer milionari de la nit al dia, i aquí t'ho expliquem tot.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de monedes d'euro i al capdavant una dona somrient alegre

La moneda d'1 cèntim que val 50.000 euros

La moneda en qüestió és un cèntim d'euro encunyat a Alemanya el 2002. Però, què té especialment aquesta petita moneda que gairebé no serveix per completar el canvi en una botiga?

La resposta està en la seva composició i disseny únics. Aquesta moneda està fabricada amb un tipus d'acer diferent de l'habitual i presenta un full de roure al revers, un disseny de l'artista Rolf Lederbogen.

Per què val tant aquesta moneda?

El valor d'aquesta moneda no rau únicament en la seva antiguitat, sinó en la raresa i les característiques específiques que la diferencien d'altres monedes d'1 cèntim.

En primer lloc, l'acer utilitzat dona un color diferent del de les monedes típiques. A més, el full de roure al revers és un disseny que no es va repetir en moltes altres monedes.

Moneda d'un cèntim d'euro amb disseny de fulla de roure i fons d'altres monedes desenfocades.

Les monedes valuoses sovint tenen històries úniques o errors en la seva encunyació. En aquest cas, la singularitat del material i el disseny ha capturat l'atenció dels col·leccionistes de tot el món.

Al mercat de la numismàtica, aquestes rareses poden assolir preus astronòmics, i aquesta moneda en particular s'ha arribat a valorar en 50.000 euros en subhastes i llocs especialitzats.

Com reconèixer si tens una moneda valuosa?

Si tens monedes d'1 cèntim a casa, val la pena donar-los una ullada. La moneda d'1 cèntim d'Alemanya de 2002 es pot identificar per l'any d'encunyació i el full de roure al revers.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de pessetes i al capdavant una dona sorpresa assenyalant

Hi ha alguns passos que pots seguir, a més, per verificar si tens aquesta moneda valuosa. Primer, cal revisar l'any i ha de dir “2002”. El disseny del revers, a més, ha de tenir el full de roure. I, finalment, la moneda hauria de tenir un color lleugerament diferent del típic coure de les monedes de cèntim.

El món de la numismàtica és fascinant precisament perquè el valor de les monedes pot ser molt subjectiu. Els preus depenen de l'oferta i la demanda, així com de l'interès dels col·leccionistes.

Encara que pot semblar increïble que una moneda d'1 cèntim valgui tant, la realitat és que en aquest mercat, l'estrany i l'únic poden arribar a preus inimaginables.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: