Persona sorpresa assenyalant cap a un cercle amb signes d'interrogació vermells sobre un fons de monedes.
ECONOMIA

Podries ser ric i no ho sabies: la moneda de 5 pessetes que val fins a 36.000 euros

Amb un valor que pot arribar fins als 36.000 euros, podries estar assegut sobre una petita fortuna sense saber-ho

Al món del col·leccionisme numismàtic, algunes monedes poden assolir valors sorprenents a causa de la seva raresa, història o errors en la seva encunyació.

Un cas destacat és el de la moneda de 5 pessetes amb la cara de Francisco Franco, encunyada els anys 1949 i 1957. Aquestes monedes, a causa de la seva particularitat i la demanda entre els col·leccionistes, es poden vendre entre 12.000 i 36.000 euros al mercat.

Muntatge d'una torre de monedes d'euro i rodona amb fletxes ascendents

La moneda de 5 pessetes que et pot fer ric

Aquestes monedes de 5 pessetes, amb l'efígie de Francisco Franco, són molt apreciades per la seva història i raresa. Específicament, les encunyades els anys 1949 i 1957 són les que assoleixen els valors més alts.

La raó principal del seu preu elevat és l'escassetat i la demanda entre els col·leccionistes que busquen peces úniques per a les seves col·leccions.

Per què són tan valuoses?

Les monedes de 5 pessetes de 1949 i 1957 són especialment buscades a causa de diversos factors. En primer lloc, es van produir en quantitats limitades, cosa que n'augmenta el valor intrínsec.

En segon lloc, l'estat de conservació de la moneda hi juga un paper crucial. Les monedes en excel·lent estat poden assolir preus molt més alts. Finalment, el context històric i polític de l'època en què es van encunyar també afegeix un valor significatiu per als col·leccionistes.

Muntatge amb moneda de cinc pessetes amb la cara de Franco al davant i al darrere

Per determinar si tens una d'aquestes monedes valuoses, has de buscar les característiques següents: la data d'encunyació de 1949 o 1957, la cara de Francisco Franco a l'anvers i que tingui un bon estat de conservació, ja que les monedes en millor estat valoren més.

Si tens una moneda que compleix aquests criteris, és possible que tinguis una peça de gran valor a les teves mans. I, si vols vendre-la, llocs web especialitzats com Foronum, Ibercoin, Tot Col·lecció i eBay són excel·lents llocs per fer-ho.

En aquests portals, els col·leccionistes busquen activament peces rares i estan disposats a pagar-hi grans sumes. És important destacar que, a més de les monedes de 5 pessetes del 1949 i 1957, hi ha altres monedes de pessetes que també poden tenir un valor considerable, depenent de la seva raresa i estat de conservació.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: