Fotomuntatge amb una imatge de fons de bitllets d'euro i al capdavant dos jubilats mirant un full
ECONOMIA

Gerro d'aigua freda per a milers de pensionistes per l'última decisió de la justícia

La justícia ha paralitzat els pagaments de complements a les pensions per a pares

Molts pensionistes a Espanya s'han endut un gerro d'aigua freda després de la decisió recent del Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJG).

Aquesta resolució afecta directament els jubilats que esperaven rebre un complement a la seva pensió, especialment aquells pares que han dedicat gran part de la seva vida laboral a tenir cura dels seus fills.

Imatge de fons de dues persones grans amb un mapa a les mans, a més d'un home amb gest de sorpresa a primer pla i una altra imatge d'una mà amb monedes

Què és el complement a la pensió per a pares jubilats?

El complement de pensió és un benefici addicional que s'atorga a certs pensionistes per compensar la pèrdua d'ingressos que poden haver patit durant la vida laboral a causa de la criança dels fills.

Aquest complement es va dissenyar per reduir la bretxa de gènere a les pensions, ja que històricament les dones han estat les més afectades per aquest tipus d'interrupcions a la seva carrera laboral.

La raó per què la justícia ha paralitzat els recursos

El TSJG ha decidit posposar la resolució dels casos de pares que sol·liciten aquest complement en espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre diverses qüestions prejudicials.

Aquestes qüestions busquen aclarir si la normativa espanyola sobre el complement de pensió vulnera el principi d'igualtat de tracte entre homes i dones.

Muntatge de fotos d'un home gran mirant la cartera i, de fons, un pla general de monedes

En la seva decisió, els magistrats del TSJG van argumentar que "és aconsellable que posposem el dictat de la nostra Sentència en espera que el TJUE resolgui sobre la qüestió aquí suscitada". Aquest ajornament ha deixat molts pensionistes esperant una resolució que podria trigar mesos o fins i tot anys a arribar.

L'impacte als pensionistes

Per a milers de pensionistes, aquesta decisió suposa un cop dur. Molts havien dipositat les esperances a rebre aquest complement per millorar els seus ingressos durant la jubilació.

Ara, amb la resolució en suspens, la incertesa s'ha instal·lat entre aquells que comptaven amb aquests diners extra per fer front a les seves despeses.

Muntatge amb un ancià amb bitllets de 50 euros a la mà i un cercle amb més bitllets

Què diuen els experts?

Segons els experts, la resolució del TJUE podria establir un precedent important per a casos futurs. Si es determina que la normativa actual és discriminatòria, es podria obrir la porta perquè més homes sol·licitin i rebin aquest complement, sempre que compleixin els requisits establerts.

D'altra banda, alguns especialistes assenyalen que aquest tipus de retards judicials són comuns en casos que involucren interpretacions complexes de la llei. Aconsellen als afectats tenir paciència i estar atents a les novetats legals que puguin sorgir els pròxims mesos.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: