Foto amb plànol de detall

SUCCESSOS

'Terrassa, ciutat sense llei': el vídeo d'una baralla a cops de matxet i el missatge de Vox

Els comentaris mostren el cansament dels veïns davant la creixent inseguretat

Terrassa és una de les ciutats catalanes més sotmeses a la creixent inseguretat, sobretot als barris més humils i amb més pressió migratòria. Fa temps que Vox denuncia la situació de degradació a barris on la delinqüència, els robatoris violents i les agressions estan a l'ordre del dia. No és estrany que la tercera ciutat més gran de Catalunya sigui on Vox més va créixer a les darreres eleccions municipals.

Un vídeo que circula per les xarxes socials mostra un aldarull recent a Terrassa, que va involucrar diverses persones d'origen estranger. “Batlla a cops de matxet a Terrassa entre els de sempre, ja no cal ni posar la nacionalitat”, publica un dels comptes que ha difós el vídeo. Vox Terrassa ha denunciat la situació compartint el vídeo, juntament amb un contundent missatge.

“Terrassa ciutat sense llei, la recuperarem”, ha tuitejat el grup municipal de Vox que lidera amb mà ferma Alícia Tomás.

Comentaris a la publicació

Als comentaris aplaudeixen el missatge de Vox i esmenten Noel Duque, tinent d'alcalde i diputat del partit municipalista que governa la ciutat, Tot per Terrassa. "Ara dirà com sempre que això són bulls de l'extrema dreta", afirma un veí, "igual que l'alcalde no diran res per no perdre vots". També recorden les paraules de l'alcalde, Jordi Ballart, sobre la immigració com a “enriquiment cultural”.

“Catalunya està preciosa”, “gaudiu del que s'ha votat” o “són els seus costums” són els missatges que més es repeteixen en els comentaris a la publicació. La realitat és que escenes com aquesta augmenten la sensació d'inseguretat entre els veïns, no només de Terrassa sinó de tot Catalunya. Segons l?última enquesta d'opinió, gairebé la meitat dels catalans ha canviat els seus hàbits per por de ser víctimes d'un robatori o una agressió.

Inseguretat a Catalunya

Però, efectivament, això transcendeix l'àmbit local i s'emmarca en un procés d'apogeu de la delinqüència fruit de les polítiques bonistes en immigració i inseguretat. Responsables directes són el Govern i el Departament dʻInterior de la Generalitat, que ho atribueixen a una simple percepció dʻinseguretat. És més, acusen d'extrema dreta qualsevol que gosi plantejar el problema de la inseguretat.

En els darrers mesos s'ha trencat el tabú sobre aquestes qüestions a Catalunya, i cada cop més gent demana la deportació immediata dels estrangers multireincidents. S'ha obert un debat sobre la necessitat de més controls migratoris i d'una reforma de les lleis que ara mateix emparen la delinqüència. Imatges com aquestes de Terrassa són un exemple de la degradació de la convivència a Catalunya.

➡️ Successos

Més notícies: