Dona contenta davant d'un ordinador amb una imatge destacada a la dreta de bitllets d'Euro

ECONOMIA

Paga extra d'estiu per a pensionistes: novetat d'última hora que has de saber

La paga extra d'estiu per a pensionistes s'espera al juliol, encara que alguns bancs l'avancen a finals de juny

L'estiu és a tocar i amb ell arriba la paga extra d'estiu per als jubilats i pensionistes a Espanya. Aquesta paga addicional se suma a la pensió habitual, proporcionant un alleugeriment econòmic considerable just abans de les vacances estivals. Tot i això, sorgeix la pregunta clau: Quan exactament s'abona aquesta paga extra d'estiu?

Quan es rep la paga extra?

La Seguretat Social és l'encarregada de gestionar i distribuir les pensions a Espanya. Segons la seva normativa, els pagaments de les pensions, inclosa la paga extra d'estiu, es fan a mes vençut.

Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro

Això significa que els diners corresponents al juny s'abonen en finalitzar el mes. Per tant, en condicions normals, els jubilats i pensionistes rebran la paga extra d'estiu els primers dies de juliol.

Tot i que la Seguretat Social efectua el pagament un cop acabat el mes, molts bancs avancen l'ingrés de les pensions als clients. Això és degut a una estratègia competitiva per atraure i retenir els pensionistes com a clients.

És habitual que algunes entitats financeres ingressin la paga extra d'estiu als comptes bancaris entre el 23 i el 26 de juny. Aquest avenç depèn de cada banc i pot variar lleugerament cada any, especialment si coincideix amb caps de setmana o dies festius.

Parella gran, dos pensionistes, consultant dades en una tauleta

La paga extra d'estiu és una bonificació addicional a la pensió mensual que reben els jubilats i els pensionistes. S'abona dues vegades l'any, generalment al juny i al desembre. Aquesta paga extra és equivalent a la pensió mensual ordinària, per la qual cosa els pensionistes reben el doble de la pensió usual en aquests mesos.

No tots els pensionistes reben automàticament la paga extra d'estiu. Per tenir dret a aquest pagament addicional, cal complir certs requisits establerts per la Seguretat Social.

La majoria dels jubilats i pensionistes sí que compleixen aquests requisits i, per tant, reben aquesta bonificació. Tot i això, hi ha excepcions per a certs tipus de pensions o situacions específiques que poden afectar el dret a la paga extra.

Per a molts pensionistes, la paga extra d'estiu arriba en un moment crucial. Coincideix amb l'inici del període estival, una època en què les despeses poden augmentar a causa de les vacances, els viatges o les activitats addicionals. Aquest ingrés extra permet a molts planificar millor les finances i gaudir d'un estiu més relaxat sense preocupar-se tant pels diners.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: