Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una mà amb una cartera i al capdavant un jubilat preocupat
ECONOMIA

El canvi a la teva pensió que no has de fer sense avisar abans la Seguretat Social

Canviar el teu compte bancari o domicili sense avisar podria aturar els pagaments de pensió i costar-te car

La pensió és una prestació fonamental que garanteix ingressos regulars a moltes persones a Espanya, sigui per jubilació, incapacitat o viduïtat. Per això, mantenir actualitzada la informació personal amb la Seguretat Social és crucial per assegurar el pagament correcte d'aquesta prestació.

Canvis aparentment simples, com ara la modificació del teu compte bancari o un canvi de domicili, han de ser comunicats a la Seguretat Social de manera oportuna. No fer-ho pot resultar en la suspensió dels pagaments de la pensió i fins i tot en possibles sancions.

Imatge de fons d'un home gran mirant uns papers, i una altra imatge d'una persona ficant una carta a una bústia

La importància d'avisar la Seguretat Social després d'un canvi

Un dels aspectes més crítics que cal tenir en compte és l'actualització del compte bancari on es rep la pensió. Si canvies el teu compte sense notificar-ho a la Seguretat Social, podries enfrontar-te a problemes significatius.

L'entitat no podrà transferir la teva pensió al nou compte, cosa que resultarà en la interrupció dels pagaments. Aquesta situació pot generar una gran ansietat i dificultats financeres, especialment si depens d'aquesta pensió per cobrir les teves despeses diàries.

Per evitar aquests inconvenients, és essencial comunicar qualsevol canvi de compte bancari amb antelació suficient. El procés és relativament senzill i es pot fer de diverses maneres: en persona a les oficines de la Seguretat Social, a través del seu portal en línia o per telèfon.

Muntatge on apareix una senyora gran i una altra persona subjectant-li la mà ia la dreta una cartera amb bitllets

És recomanable confirmar que el canvi ha estat registrat correctament per assegurar la continuïtat en el pagament de la pensió.

De la mateixa manera, informar un canvi de domicili és vital. La Seguretat Social necessita tenir la teva adreça actualitzada per enviar-te comunicacions importants sobre la teva pensió. Aquestes notificacions poden incloure des de confirmacions de pagament fins a avisos sobre revisions de la teva situació personal o administrativa.

No informar d'un canvi de domicili podria fer que no rebis aquestes notificacions crucials, cosa que podria resultar en la suspensió de la teva pensió si no respons a temps a una sol·licitud d'informació. A més, mantenir la teva direcció actualitzada és una obligació legal que, si no es compleix, podria portar a sancions.

Muntatge amb una dona una mica més gran somrient i bitllets d'euro en una cartera

Les conseqüències de no notificar-ho a temps

La manca de notificació d'aquests canvis pot resultar en la suspensió dels pagaments de la pensió. Si la Seguretat Social no pot transferir els fons al teu nou compte o no es pot comunicar amb tu a la teva nova adreça, els teus pagaments podrien ser interromputs fins que es resolgui la situació.

A més de la suspensió de pagaments, no actualitzar la teva informació amb la Seguretat Social pot portar a sancions. En casos extrems, això podria incloure multes per incompliment de les obligacions legals d'informar canvis en la teva situació personal i financera.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: